Илюстрованата адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин предизвика сензация

...
Илюстрованата адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин предизвика сензация
Коментари Харесай

Произход на видовете от Сабина Радева – наука за деца от 5 до 104 години!

Илюстрованата акомодация на еволюционната доктрина на Чарлз Дарвин провокира сензация в англоезичния свят.
Може ли комплицирана тематика да бъде разказана просто? А „ Произход на типовете “ на Чарлз Дарвин да бъде историята за лека нощ на 5-годишно дете?
Едноименното илюстровано издание за деца на българката Сабина Радева – „ Произход на типовете ” – потвърждава, че науката може да бъде занимателна и разбираема.
Книгата се появява първо във Англия и бързо се трансформира в сензация в Обединеното кралство – изданието попада в селекцията „ Книга на годината ” на една от най-големите английски книжарски вериги „ Уотърстоунс ”.
До момента „ Произход на типовете ” е преведена на 31 езика, а критиците дефинират изданието като „ врата към чудесата на науката “.
От невероятното многообразие на живота до битката за оцеляване, от най-малките бактерии до великото дърво на живота, в тази красива акомодация на фамозния труд на английския естeствоизпитател Чарлз Дарвин на наличен език, подобаващ както за деца над 5-годишна възраст, по този начин и за техните родители, оживява революционната доктрина, трансформирала света вечно – теорията на еволюцията!
Сабина Радева е родена в Русе, България. Завършва магистратура по молекулярна биология от влиятелния институт „ Макс Планк “ в Германия през 2008 година По-късно пази магистърска тапия по илюстрация, след което се мести в Лондон, където и до през днешния ден работи като графичен дизайнер и илюстратор.
„ Много значим план, осъществен по най-красивия метод. Задълбоченият текст на Сабина Радева и превъзходните ѝ картинки дружно описват историята за произхода на типовете и за самата еволюция с изясненост, комизъм и огромно обаяние “.
Ема Дарвин
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР