ИлюстрацияЗадържането и предаването на 38-годишния мъж от Ямбол се иска

...
ИлюстрацияЗадържането и предаването на 38-годишния мъж от Ямбол се иска
Коментари Харесай

Българин, издирван в Италия за рекет и кражба с взлом, ще бъде екстрадиран след края на извънредното положение

 Илюстрация
Задържането и предаването на 38-годишния мъж от Ямбол се желае от италианските управляващи, които са го признали за отговорен в изнудване (рекет) и незаконно навлизане в непознато жилище, осъществени през 2015г. в съучастничество.  Присъдата на Живко Ж. е влезнала в действие на 14.06.2019г., като на 29.03.2020г. той е бил арестуван от органите на Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Варненска окръжна прокуратура, в чиито пълномощия е осъществяването на възможна екстрадиция, изиска отлагането й поради пандемичната конюнктура.

Съдебният състав на Варненски областен съд откри настояването на прокуратурата за основателно и обективно обосновано и дефинира краткотрайно отсрочване на предаването на Живко Ж. на италианските управляващи в осъществяване на Европейска заповед за арест до отпадане на изключителното състояние и надлежно догатката, че тази екстрадиция заплашва здравето и живота му.

Решението на Окръжен съд – Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Това беше шестото подред дело за деня на Варненски областен съд, така като не всички наказателни каузи за спрени за разглеждане за интервала на изключителното състояние. И това съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка, като арестуваните под стража лица се включват от пандиза или следствения арест, а останалите участници са в правосъдната зала. Всички те са снабдени с персонални защитни средства – маски и ръкавици. В залата на Окръжен съд е обезпечено по-голямо разстояние сред участниците, с цел да се понижи риска от директен контакт. В някои случаи съвещанията се прекъсват за стерилизация, която се реализира при прецизен график няколко пъти дневно, а достъпът до постройката е строго регламентиран.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР