ИлюстрацияВсички пристигащи, не само от рискови дестинации, но и от

...
ИлюстрацияВсички пристигащи, не само от рискови дестинации, но и от
Коментари Харесай

Варна първа въвежда мярката всички пристигащи от рискови дестинации директно под карантина!

 Илюстрация
Всички идващи, освен от рискови дестинации, само че и от вътрешните полети, ще попълнят заявления. Освен това безусловно, които идват от рискови дестинации, непосредствено от летището отиват под карантина ", изясни регионалният шеф.

Заповедта, подписана от Стоян Пасив, гласи следното: " На съображение на заповед на министъра на опазването на здравето са взети ограничения за следния ограничаващ режим по отношение на следните страни: Китайска национална република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Малдиви, Република Индия, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шриланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. 

Във връзка с издадената заповед и постъпил сигнал на жител по отношение на взимане на ограничения за ограничение на ковид във Варна, бе взето решение всички пасажери, идващи на летище Варна, да попълнят декларация с съществени данни. Всички пасажери, идващи от тези дестинации, да се слагат под карантина. Решението влиза в действие от 00 часа на 17 март. "

До регионалният шеф е постъпил по-рано сигнал от гражданка, че на летище Варна е кацнал аероплан от летище Лондон-Лутън,  в 3.55 часа на 16 март със 150 пасажера на борда. Никой не е спрян за попълване на декларация и уведомен за карантина. 

Димитър Костадинов от летище Варна е обяснил пред регионалният шеф, че по отношение на сигнала, е имало дежурни, които следили термокамерата, която работи. Това, което е очаквала пътничката е да има заявления, само че досега за полета от Лутън не са изисквани заявления, защото не е считана Англия за рискова дестинация до в този момент. 

Припомняме, че със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, от 00:00 часа на 18 март краткотрайно се не разрешава влизането на територията на България на жителите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия.

Изключение са жителите с непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии. 

С друга заповед Кирил Ананиев разпореди разкриването на краткотрайни звена за граничен здравен надзор на граничните контролно-пропускателни пунктове Гюешево, Видин, Връшка чука, Маказа - Нимфея и Илинден – Ексохи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР