> ИлюстрацияВъззивното производство е образувано по жалба на обвиняемия в

...
> ИлюстрацияВъззивното производство е образувано по жалба на обвиняемия в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста психар, душил с метална тръба жената, с която живее

 > Илюстрация
Въззивното произвеждане е формирано по тъжба на обвинения в досъдебното произвеждане. Според неговия бранител определението на първоинстанционния съд е голословно и незаконосъобразно, като изиска мярката на Берат да бъде изменена в по-леката " домакински арест “. Самият обвинен съобщи, че не е отговорен за тези действия.

Задържаният мъж е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 24 август 2020 година в село Дянково е предизвикал междинна телесна щета на дамата, с която живее на фамилни начала.

На същата дата към нея е отправял и закани за ликвидиране, като се е опитал да я задуши с железна тръба от щанга. Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

И двете закононарушения по смисъла на Наказателен кодекс са тежки умишлени, за същите се плануват санкции – за първото закононарушение " отнемане от независимост “ от 2 до 10 години, а за второто – до 6 години " отнемане от независимост “.

Според прокурора по делото закононарушенията са осъществени с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод, а бруталният метод за осъществяването им характеризират обвинения като персона с извънредно висока степен на социална заплаха.

След разбор на събраните досега доказателства, Окръжният съд одобри, че са налице задоволително данни за съпричастност на обвинения към първото закононарушение – причиняване на междинна телесна щета. Според съда във връзка с второто обвиняване – отправяне на закана за ликвидиране и опит да задуши потърпевшата жена – не са събрани задоволително доказателства.

Налице е и действителна заплаха същият да се укрие с цел да избегне наказателна отговорност, защото има данни за негови предишни пътувания в чужбина. Като бе взето под внимание заключението на вещото лице, изготвило съдебно-медицинската експертиза, в която се показват и остарели контузии от упражнено по отношение на същата жена принуждение, съдът одобри, че има заплаха Берат да извърши ново закононарушение. Отчетено бе, че и по двете обвинявания законът планува наказване " отнемане от независимост “ в друг размер.

Поради съществуването на всички кумулативно планувани предпоставки, Окръжен съд Разград удостовери наложената от Районен съд Разград мярка за процесуална насила " задържане под стража “.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР