> ИлюстрацияВ състава на групата са кораби от ВМС на

...
> ИлюстрацияВ състава на групата са кораби от ВМС на
Коментари Харесай

Варна посреща корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО

 > Илюстрация
В състава на групата са кораби от Военноморски сили на Румъния (ROS CONSTANTIN BALESCU), Военноморски сили на Германия (FGS FULDA), Военноморски сили на Турция (TCG AKCAY) и Военноморски сили на България базов миночистач " Прибой ".

Командир на групата кораби е капитан ІІ сан Валентин Влад, пълководец на румънския минен заградител CONSTANTIN BALESCU - капитан ІІ сан Даниел Георма, пълководец на турския минен ловджия AKCAY - капитан ІІІ сан Селим Бахчекапълъ, пълководец на немския минен ловджия FULDA - капитан ІІІ сан Марио Беверт и пълководец на българския базов миночистач " Прибой " - капитан ІІІ сан Христо Гинев.

Целта на взаимното корабоплаване на корабите от Алианса е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили и да способства за морската сигурност в Черно море.

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 25 януари, събота, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на гр. Варна от 15:00 до 17:00 ч.

При качването на корабите на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа " Военна полиция ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР