> ИлюстрацияВ процедура на съкратено съдебно следствие, 32-годишен мъж беше

...
> ИлюстрацияВ процедура на съкратено съдебно следствие, 32-годишен мъж беше
Коментари Харесай

Условно наказаниe за зависим варненец, задигнал 100 литра ракия и техника

 > Илюстрация
В процедура на кратко правосъдно разследване, 32-годишен мъж беше приет за отговорен в осъществяване на кражба на близо 100 литра ракия от избено помещение на свои роднини, както и на блутут-тонколона от хипермаркет във Варна. Кражбата е осъществена в условия на продължавано закононарушение, с две обособени действия през непродължителен  интервал от време сред 15 декември 2018 година до 20 март 2019 година

Подсъдимият страдал от нездравословна приложимост на психоактивни субстанции и с цел да се достави с пари за набирането им, решил да извърши кражба от приземно избено помещение на свои близки, където знаел че се съхраняват ресурси от ракия и вино от разнообразни реколти и години. Първоначално, посредством потребление на техническо средство – ключ, по време на коледно-новогодишните празници, той проникнал в непознатата маза и лишил общо към 100 литра концентрат – сливова, крушова и кайсиева ракия, дружно със стъклена стомна и пластмасов галон. Отнетото подсъдимият продавал, а с парите задоволявал персоналните си потребности. 

На 20 март 2019 година, откакто още веднъж останал без средства, подсъдимият решил да отиде до някой огромен магазин и да открадне нещо, което след това да продаде. В един от хипермаркетите той взел и скрил под облеклата си безжична тонколона, минал без да я заплати през касовата зона, като кражбата била открита от защитата при инспекция на изхода.

32-годишният мъж е неосъждан. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на избраното наказване. Така за осъществената кражба, съдът осъди 32-годишния обвиняем на 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР