> ИлюстрацияВ периода от 24 април до 31 декември 2011

...
> ИлюстрацияВ периода от 24 април до 31 декември 2011
Коментари Харесай

Румънска врътка у нас за неплащане на данъци на десетки автомобили

> Илюстрация
В интервала от 24 април до 31 декември 2011 год. ръководеното от Георге-Адриан Т. сдружение записало 97 автомобила, без да подава заявления в община Генерал Тошево, които са наложителни. В двумесечен период от придобиването притежателят е задължен да ги заявява пред общината по адрес на седалището на сдружението. ООД-то на подсъдимия румънец се помещавало в къща в село Кардам.

В хода на следствието били направени запитвания до нотариуси в Добричка област дали са правили сделки на МПС с продавач процесното сдружение. Двама от тях дали отговор, че са заверявали пълномощни за предписание и ръководство на 97 МПС със страна сдружението на подсъдимия, само че без контракти. Установено било също, че вторият шеф на сдружението Виктор А., също румънски жител, нямал нищо общо с ООД-то и не е осъществявал активност, защото се отказал малко след регистрацията му.

Заради високите такси за първична регистрация на коли в Румъния жители на северната ни съседка почнали да записват колите си с краткотрайни номера за оптималния период. Намирали компании като сдружението на Георге-Адриан, които им помагали да се снабдят с българската регистрация на личното им транспортно средство. Така с цялостен комплект от документи и с нотариално заверено пълномощие румънският жител получавал автомобила си, с който можел да пътува на всички места и да се разпорежда с него. За задачата били прилагани фиктивни контракти за покупка на МПС-та, като за място на договорката се сочел еднакъв град в Румъния, откъдето бил Георге-Адриан, а за покупател се посочвало сдружението на подсъдимия. Една и съща била и цената на автомобила – 150 евро, без да се регистрират годините, марката и моделът.

Предстои делото против шефа на сдружението румънския жител Георге-Адриан Т. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР