> ИлюстрацияТова съобщиха от дирекция Социални дейности на Община Варна.

...
> ИлюстрацияТова съобщиха от дирекция Социални дейности на Община Варна.
Коментари Харесай

Приютиха 36 бездомници в общинския център за временно настаняване във Варна

 > Илюстрация
Това оповестиха от дирекция Социални действия на Община Варна. За здравето на нуждаещите се от помощ жители се грижат две медицински сестри. Социални служащи пък преценят кои бездомни лица имат опция да работят и ги насочват към Бюрото по труда, оповестява " Монитор ".

Настанените в Приюта 36 бездомници са извънредно малко за това време на годината. Капацитетът на общественото заведение е 100 места, като свободните места са 64. Приютът на ул. " Петко Стайнов " №7 в ж.к. " Победа " действа от ноември 2013 година, като главната му задача е обезпечаване на краткотраен заслон до три месеца за пълнолетни бездомни жители с непрекъснат адрес на територията на община Варна.

При изключителни условия се одобряват бездомни и без подобен непрекъснат адрес, само че единствено за 7 календарни дни. Създадена е организация при нужда и рухване на температурите в Приюта да се одобряват всички бездомни лица, които се нуждаят от заслон и грижа.

Всички обществени заведения на територията на общината са заредени с нужните количества гориво, взети са ограничения и за обезпечаване на различно отопление. Колите за разнос на храна са оборудвани за работа при зимни условия. Има обезпечени ресурси от хранителни артикули.

Социалните трапезарии работят и в последният ден на 2019 година, написа " Нова Варна “. На 27 декември за Коледните празници по взаимна самодейност на Община Варна и Фондация " Българин “ бяха раздадени порции храна – чорба, главно ядене и скара. Домашният обществен патронаж ще разнася храна на 31 и за първия ден на Новата 2020 година.

Ако варненци желаят да оказват помощ на бездомни на улицата, могат да се обадят на телефон 112, на дежурния телефон в Община Варна 052/ 820 112, както и на дежурния телефон в приюта 088 40 02 753.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР