> ИлюстрацияС определение на Варненския окръжен съд по искане на

...
> ИлюстрацияС определение на Варненския окръжен съд по искане на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Кристиян, подхвърлил подкуп на полицай в Девня

 > Илюстрация
С определение на Варненския областен съд по искане на Окръжната прокуратура във Варна в ареста с мярка за неотклонение " Задържане под стража “ е 27-годишният Кристиян П. Младият мъж е притеглен към наказателна отговорност за даден рушвет на полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа, както и за придобиване или държане на наркотични субстанции – закононарушения по член 304а и по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

И двете действия са осъществени от 27-годишния обвинен в изпитателния период на условна присъда, постановена от Девненския областен съд против него на 10 октомври предходната година.

Кристиян П. бил спрян за инспекция от екип на полицията на 15 септември тази година. Служителите на реда поискали лидерът да бъде тестван за алкохол и опиати. За да не извършат дейности по работа, мъжът дал две банкноти по 50 лв. и отказал инспекцията. В автомобила му били открити и опиати.

Според прокуратурата налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие, в случай че не бъде арестуван, и да извърши други закононарушения. Аргументите на Окръжната прокуратура във Варна са споделени и от правосъдния състав на Варненския областен съд, наложил най-тежката мярка за процесуална насила -  задържане под стража.

Определението на съда предстои на обжалване пред Апелативния съд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР