> ИлюстрацияРайонният съд одобри внесено от прокуратурата споразумение за разглеждане

...
> ИлюстрацияРайонният съд одобри внесено от прокуратурата споразумение за разглеждане
Коментари Харесай

Хванаха 19-годишен под карантина, че е разпускал на детска площадка с пет деца във Варна

 > Илюстрация
Районният съд утвърди импортирано от прокуратурата съглашение за разглеждане и осъди 19-годишен юноша за нарушение на карантината – закононарушение по чл.355, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. На подсъдимия бе наложено наказване " Пробация “, като за период от 6 месеца  той предстои два пъти седмично на наложителна регистрация по сегашен адрес и следва да организира периодически срещи с пробационен чиновник.

На 28 март тази година, след идване от рискова страна – Франция, подсъдимият  бил подложен под наложителна 14-дневна карантина, на съображение наставление, издадено от Регионалната здравна ревизия по отношение на разпространяването на Covid-19 на територията на страната. Той показал адрес в гр. Варна, на който трябвало да обитава по време на наложителната карантина, но  на 9 април 2020 година той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от вкъщи си. Отишъл навън обществено място – детска площадка във Варна, където се намирали пет малолетни деца и един пълновръстен жител.

19-годишният юноша е студент, с чисто правосъдно минало. Одобреното от съда съглашение е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР