> ИлюстрацияПроверките ще бъдат извършени във всички специализирани институции за

...
> ИлюстрацияПроверките ще бъдат извършени във всички специализирани институции за
Коментари Харесай

Среднощна проверка в дома за възрастни хора във Варна, откриха нарушения!

 > Илюстрация
Проверките ще бъдат осъществени във всички профилирани институции за обществени услуги и старешки домове на територията на окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра.

Проверките следва да бъдат ориентирани към определяне на ограниченията, подхванати все още, както и за предприемане на нови и спомагателни за ограничението на заразяването с COVID-19. Освен това ще бъде събрана информация за броя на наличните болнични кревати, както и за нуждата от откриване на спомагателни в болничните заведения поради усложняването на епидемиологичната конюнктура. В осъществяването на инспекциите ще вземат участие районните здравни инспекции, районните дирекции за обществено подкрепяне, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и регионалните шефове на територията на апелативния район.

Постъпил е и сигнал от основния държавен здравен контрольор с съответни данни за открити нарушавания в дом за остарели хора в град Варна.

Още през нощта на 30 против 31 юли са осъществени инспекции от способените органи. Събрани са задоволително данни за осъществено закононарушение, като са били нарушени ограничения в дом за остарели хора " Свети Георги “ в град Варна, издадени срещу разпространяването на заразна болест по хората, като действието е осъществено по време на пандемия, обвързвано със смъртни случаи.

Започнато е досъдебно произвеждане по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс под надзора на Районната прокуратура във Варна. Предвиденото наказване за това закононарушение е отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР