> ИлюстрацияПроект City Changer Cargo Bike“ (CCCB) – “Товарно колело,

...
> ИлюстрацияПроект City Changer Cargo Bike“ (CCCB) – “Товарно колело,
Коментари Харесай

Тестват товарните колелета, които ще облекчават трафика във Варна

 > Илюстрация
Проект " City Changer Cargo Bike “ (CCCB) – “Товарно колело, изменящо града " е финансиран по Програма Хоризонт 2020 на ЕК. Основаната концепция е да се внедри реформаторски метод при осъществяването на друг тип доставки на територията на града, като последователно се наложи товарният велосипед, като главен тип транспорт за осъществяване на услугите.

Още през 2017 година.

Концепцията на плановото предложение планува възстановяване на визията за колоезденето и повишение на общото равнище на колоездачите. Според създателите градското пространство ще се употребява по-успешно, тапите ще намалеят, а качеството на въздуха ще се усъвършенства. Водещата организация по плана, който се осъществя по стратегия Хоризонт 2020 на Европейска комисия, е Австрийска организация за проучване на подвижността. Нейните сътрудници са общо 21 от 16 страни, измежду които Дания, Холандия, Франция, Норвегия, Португалия. Варна е единственият български град, включен в плановото предложение.

В рамките на плана ще бъдат прегледани най-хубавите образци в Европа с концепцията те да бъдат приложени в нови градове и в нови условия. Желанието е опитът да бъде излъчен от градове прародители на градове почитатели. Сред почитателите ще бъде и Варна, която ще одобри потвърдените реформаторски решения.

Продължителността на плана е 36 месеца от неговото пускане, като се очакваше той да стартира още напролет на 2018 година Общият му бюджет е 3 780 000 евро. Индикативният бюджет на Община Варна все още е до 50 000 евро, а съфинансиране не се изисква.

По време на съвещанието бе обяснено, че на по-късен стадий ще се търсят благоприятни условия за идващ план за закупуване на такива колела с главно приложение в пощенските услуги.

Съветниците дадоха единодушието си Община Варна да обезпечи средства от общинския бюджет за покриване на допустимите разноски, преди те да бъдат възобновени от програмата Хоризонт 2020.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР