> ИлюстрацияПресслужбата на Апелативен съд припомня, че обвиняемият е в

...
> ИлюстрацияПресслужбата на Апелативен съд припомня, че обвиняемият е в
Коментари Харесай

Течен наркотик в 51 спринцовки открит на варненски адрес, потвърдиха постоянен арест

 > Илюстрация
Пресслужбата на Апелативен съд напомня, че обвиненият е в ареста от 20 април тази година. Два дни по-рано, при акция на органите на реда са били претърсени 11 адреса и коли. Иззети били над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни. Част от течния опиат, открит в дома на Кирил бил подложен в 51 спринцовки. Субстанцията известна като масло от марихуана, била извлечена по непозната до този миг технология. При интервенцията е била конфискувана и огромна сума пари. Тогава като обвинени били привлечени Руси Д., синът му Стоян Д., Кирил Д., Константин К. и Росен К.

В хода на следствените дейности и с разпореждане от 23 август 2019г. наблюдаващият делото прокурор е разделил от досъдебното произвеждане всички материали, свързани с инкриминираната активност на обвинените Кирил Д. и Росен К.. Спрямо тях е почнало ново следствие по разказа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна за притежанието на тетрахидроканабинол и на хашиш.

Днес съставът на Апелативен съд – Варна показа основанията на първоинстанционния съд за съществуването на обосновано съмнение, обвързвано с авторството на незаконното действие. По делото към този момент е налична физикохимична експертиза, която е открила типа и количеството на конфискуваното от вкъщи на Кирил вещество - 524.10гр., което съставлява тетрахидроканабинол, подложен под надзор от Закона за надзор на наркотичните субстанции.

И втората правосъдна инстанция намира, че заплахата обвиненият да извърши закононарушение е действителна. Събрани са доказателства, които свидетелстват за близо 10 годишна противоправна активност на Кирил Д., обвързвана с притежанието на неразрешени от закона субстанции, предопределени за наркопазара. С оглед интензитета на незаконната активност и на високата социална заплаха на действието, Варненският апелативен съд намира, че към сегашния миг съответна и законосъобразна по отношение на обвинения е най-тежката мярка за процесуална насила.

На причините на отбраната, че срокът на задържане е голословно огромен, а следствието към този момент е завършило, съдът отговори, че в досъдебна фаза само прокурорът е способен да преценя какви доказателства да събира и в кой миг да предяви окончателното обвиняване.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява ареста на Кирил Д., разследван с друго лице за притежанието на наркотични субстанции, предопределени за разпространяване е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР