> ИлюстрацияПредвид извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19,

...
> ИлюстрацияПредвид извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19,
Коментари Харесай

Американски военен кораб ще гостува във Варна

 > Илюстрация
Предвид изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19, командването и екипажа на кораба няма да слизат на брега.

На 20 септември, след овакантяване на Пристанище Варна, ескадреният миноносец " Рузвелт “ взаимно с фрегата " Смели “ и корвета " Бодри “ от българските Военноморски сили ще проведат учениe PASSEX.

Ученията от вида PASSEX са учения с задгранични кораби, които се провеждат при техните визити в български пристанища или при прекосяване наоколо до крайбрежията на Република България, при изявено предпочитание на страните.

Целта на ученията е да се увеличи оперативната съгласуемост с военноморските единици на страни членки на НАТО, да се усъвършенства взаимното съгласие, оперативната съгласуемост и повишение подготовката на екипажите на море.

От началото на годината до момента са извършени две учения от този вид.

В проекта на ученията трaдиционно се включват учения по взаимно тактическо маневриране, епизод по приемане и предаване на товари на ход сред транспортен съд и хеликоптер, които се управляват главно от участващите български кораби, както и учения по продан на данни за осветление на надводната и подводната конюнктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР