> ИлюстрацияПреди да се стигне до подписването на договор за

...
> ИлюстрацияПреди да се стигне до подписването на договор за
Коментари Харесай

България щяла да купува подводници от Норвегия и Италия

 > Илюстрация
Преди да се стигне до подписването на контракт за градежа на двата нови модулни патрулни кораба за Военноморски сили би трябвало да приключим договарянията, разяснява още той. Министърът изрази вяра, че идващите няколко месеца, най-късно до октомври, той ще бъде подписан. И двата кораба ще се строят във Варна, Каракачанов напомни, че нашето изискване е било най-малко единият от тях да се строи в България. Според него, при градежа у нас страната ни ще употребява " бонус ", защото 40 % от парите са за грубата работа по създаване на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската стопанска система.

Ремонтите на корабите също са в придвижване, а забавянето е поради процедурите, сподели още министърът. По думите му през последните три години са дадени доста повече пари за поправки и поддръжка на съдовете в морския флот, в сравнение с през последните 30 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отблраната Красимир Каракачанов, който участва на тържествата, отдадени на 141-годишнината от основаването на военнния ни флот  на Морската гара във Варна. Той изясни:

 

22-ма курсанти от Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров " получиха дипломите си и първото си офицерско звание,първенец на випуска е лейтенант Атанас Цветков от Търговище.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР