> ИлюстрацияПодсъдимият Росен К. започнал да се интересува от производство

...
> ИлюстрацияПодсъдимият Росен К. започнал да се интересува от производство
Коментари Харесай

Предадоха на съд двама, произвели и продавали хашишово масло на онкоболни

 > Илюстрация
Подсъдимият Росен К. почнал да се интересува от произвеждане на хашишово масло с лечебна цел след получени контузии от пътнотранспортно произшествие. Така попаднал на информация в интернет. Набавил суровина – съцветия на индийски коноп, поради високия % на наркотично дейния съставен елемент тетрахидроканабинол. В къща отвън Варна почнал да създава високорисковото наркотично масло.

Споделил за заниманията си със своя другар Кирил Д. От него се очаквало да търси клиенти за създаденото хашишово масло с доста положително качество. Росен разпределял продукцията си в спринцовки по 10 кубика. Цената на една доза се продавала сред 1200 – 1600 лв., като това зависело от потребностите на купувача и количеството на поръчката. Росен съумял да създаде и спиртен извлек от индийския коноп, който смесвал с кремове за непосредствено намазване върху кожата.

В интервала от 13 до 15 април тази година той създал 530,55 грама масло и 125 мл извлек. Наркотичното масло било сложено в 53 спринцовки, а извлекът – в стъклено шише. Кирил взел 52 спринцовки за продажба, а Росен оставил една в хладилника си за заготовка при деклариран интерес. Продукцията била продавана най-вече на онкоболни, а от съдебномедицинската експертиза по делото излиза наяве, че използването на субстанции с високо наличие на тетрахидроканабинол поврежда мозъчните структури, имунната, сърдечно-съдовата и репродуктивната система, белия дроб, кръвта, води до разновидности в ДНК и рак.

Престъпната активност на двамата съучастници станала известна на органите на Министерство на вътрешните работи. В изискванията на необходимост били претърсени жилища и коли на подсъдимите, от които били конфискувани високорисковите наркотични субстанции.

И двамата подсъдими са осъждани и оправдани. В хода на досъдебното произвеждане единствено Росен К. съдействал на проверяващите. Заради здравословното си положение той е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лв.. Съучастникът му Кирил е в пандиза, където ще дочака началото на наказателния развой, който следва да бъде плануван за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР