> ИлюстрацияПодсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за

...
> ИлюстрацияПодсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за
Коментари Харесай

Прокуратурата иска по-тежко наказание за психар, нападнал съседка със закани за убийство

 > Илюстрация
Подсъдимият Илиян П. е бил предаден на съд за причиняване на две леки телесни повреди по хулигански подбуди на две дами, за закана с ликвидиране на една от тях, както и за заличаване и разваляне на непознато движимо имущество – телефон и два автомобила. За всяко от четирите действие съдът го е признал за отговорен и му определил санкции, само че му наложил да изтърпи най-тежкото, а точно 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен период.

Подсъдимият бил комшия по парцел на една от потърпевшите дами. В него тя отглеждала бездомни кучета, което било мотив за непрекъснати разправии посред им. На 8 април 2017 година наемателката отишла до парцела, където имала среща с мъж и жена, които пристигнали на адреса с автомобила си " Фолксваген пасат “. Подсъдимият почнал да й насочва закани за ликвидиране, крещял, че ще я очисти и ликвидира и правел жестове, че й реже главата. Жената помолила своя прочут да й помогне. След физическия конфликт посред им подсъдимият се прибрал в дома си, само че малко по-късно излязъл с секира. С няколко удара Илиян развалил ризница, врата и калник на колата.

На 10 юни 2017 година потърпевшата отишла още веднъж в употребения от нея парцел с персоналния си автомобил. Имала уговорена среща с снабдители на храна за кучета. След като видял съседката си по парцел, Илиян почнал да крещи и да я наскърбява. За да не се разправя с него, тя останала в колата си.

Тогава той се нахвърлил с юмруци върху автомобила, като удрял безсистемно. За да го спре, наемателката отворила прозореца на колата, а Илиян се пресегнал и взел мобилния й телефон, блъснал го в земята и го счупил, а на нея съумял да удари няколко пъти в главата. Намесата на различен човек предотвратила по-нататъшните дейности на подсъдимия. Стойността на повреденото имущество възлиза на 1400 лв..

Районната прокуратура във Варна упорства в митинга си за завишаване на наказването на Илиян П.  към междинния размер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР