ИлюстрацияПървият сигнал е за изтичане на замърсени води, образувайки пяна

...
ИлюстрацияПървият сигнал е за изтичане на замърсени води, образувайки пяна
Коментари Харесай

Проверяваха замърсяване на морето край Алея първа и във водите на Варненското езеро

 Илюстрация
Първият сигнал е за приключване на нечисти води, образувайки пяна в Черно море на плажната линия на гр. Варна в региона на " Алея първа “. При инспекцията се извърши оглед на акваторията на Черно море, в региона под Делфинариума. Установено е, че морските води са очевидно чисти, без цвят и характерен аромат, без опалесценция на повърхността. 

Вторият сигнал е за замърсяване на водите на р. Батовска в оранжев цвят сред к.к. " Албена “ и с. Кранево. При осъществената инспекция на място бе огледан и обходен региона на р. Батовска. Констатирано е, че водите на реката са очевидно мътни, без съществуване на аромат и опалесценция. По поръчка на БДЧР е взета водна проба от водите на реката.

Третият сигнал е за замърсяване на водите на Варненското езеро в региона местността " Орехчето “. При осъщественият оглед на акваторията се откри, че водите са очевидно оцветени в червеникаво – кафяв цвят на местата със скупчване на водорасли. Не е е установен характерен аромат, не се следи опалесценция по водната повърхнина. По поръчка на БДЧР се извърши еднократно пробонабиране на повърхностни води.

Резултатите от взетите водни проби ще бъдат оценени от РЛ- Варна и след приемането им навреме ще бъдат оповестени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР