ИлюстрацияОкръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен

...
ИлюстрацияОкръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен
Коментари Харесай

Варненка изтегли бърз кредит с чужди данни, възмездието не закъсня

 Илюстрация
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския областен съд против 28-годишната Александра П., показала погрешни сведения, с цел да получи заем от сдружение за бързи заеми. Престъплението по член 248а, алинея 1 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от 1000 до 5000 лв..

Подсъдимата Александра живяла известно време със съквартирантка. Решила да изтегли бърз заем в размер на 300 лв. с персонални й данни. Кандидатстването на заем ставало онлайн. В настояването Александра попълнила имената на някогашната си съквартирантка, само че неправилно изписала презимето й. За контакт показала телефонен номер, който бил регистриран на името на майка й. В заявката изписала номера на банковата си сметка и употребения от нея имейл.

След като заемът бил утвърден, в сметката на подсъдимата постъпила сумата от 300 лв.. Александра нямала желание да връща парите. И все още тя не е възстановила сумата.

През 2019 година неприятният заем бил изкупен от колекторска компания, която завела иск към някогашната съквартирантка на Александра. За тегления с нейното име бърз заем момичето научило едвам след претенциите на компанията.

Образувано било досъдебно произвеждане. 28-годишната Александра, която е с висше обучение и не е осъждана, се възползвала от правото да не дава пояснения за умишленото закононарушение, което направила.

Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР