ИлюстрацияОдобрените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2019 г.

...
ИлюстрацияОдобрените разходи по бюджета на Министерския съвет за 2019 г.
Коментари Харесай

Държавата отпуска още пари за значими общински проекти, ремонт на храмове и за обекти от социалната сфера

 Илюстрация
Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година са в размер на 21,4 млн. лева за ремонт на Бачковския манастир, постройката на Старото гръцко учебно заведение, гр. Пловдив, манастирския комплекс " Св. Йоан Предтеча “, гр. Кърджали и за създаване на Граничен контролно-пропускателен пункт " Рудозем - Ксанти “ и подходен път.

Осигуряват се спомагателни средства в общ размер от 3,4 млн. лева по бюджетите на двата университета и на Министерството на здравеопазването за реализирането на значими за тяхната активност обекти.

Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 136,2 млн. лв.. Средствата се дават целево за осъществяване на редица инфраструктурни планове в областта на обществената и техническата инфраструктура - реорганизация, рехабилитация и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и главен ремонт на водопроводни мрежи, главен ремонт и реорганизация на пречиствателната станция за питейни води на гр. Перник, за дофинасиране на разноските за създаване на районна система за ръководство на отпадъците, район Благоевград, създаване на спортни и детски площадки, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места, ремонт на детски градини, читалища и учебни заведения.

Допълнителните разноски и прехвърляния се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2019 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР