ИлюстрацияНа любителят на бясната скорост бил съставен фиш по Закона

...
ИлюстрацияНа любителят на бясната скорост бил съставен фиш по Закона
Коментари Харесай

Варненец, летял със 135 км/ч с Хюндай, оспорва глобата си от 650 лв.

 Илюстрация
На фенът на бясната скорост бил формиран фиш по Закона за придвижване на пътищата, откакто бил засечен на 9 март 2017 година в 14.03 часа, че се движи със 135 км/ч по пътя от летище Варна до бензиностанция Петрол в посока Варна при ограничаване на скоростта 80 км/час.

С лекия автомобил " Хюндай ", благосъстоятелност на компанията на жалващия се, е осъществено нарушаване за скорост, открито и снимано с автоматизирано техническо средство, а превишението е 55 км/ч.

Самото автоматизирано техническо средство било сложено в длъжностен полицейски автомобил на ОД на Министерство на вътрешните работи – гр. Варна.

Собственикът на колата обаче показва несъгласието си с наложената му санкция, като в жалбата показва, че ел. фиш се издава само в неявяване на надзорен орган, какъвто съответният случай не е. Посочва, че от електронния фиш не ставал явен типа на измерващото средство – мобилна или стационарна камера, нито датата на издаване на същия като негов значителен атрибут.

Според съда, органите по надзор на съблюдаване разпоредбите за придвижване по пътищата имат право за определяне на нарушаванията да употребяват два типа механически средства или системи – заснемащи или записващи датата, точния час на нарушаването и регистрационния номер на моторното транспортно средство. Следователно сниманият облик, на който са записани датата, часа, засечената скорост на придвижване и регистрационния номер на автомобила, съставлява годно материално доказателствено средство по смисъла на член 189, алинея 15 ЗДвП, направено по планувания в закона ред, заради което може да откри осъщественото нарушаване.

Поради изложеното съдът намира за безспорно открити както засечената скорост, по този начин и местоположението и регистрационния номер на автомобила.

Пътният сектор, където е открито нарушаването е авансово обозначен със знак за видеозаснемане.

В умозаключение съдът удостоверява наложената санкция в размер на 650 лв., като решението може да се апелира до 23 август пред Административен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР