> ИлюстрацияКлиенти в открито заведение с жива музика останали шокирани,

...
> ИлюстрацияКлиенти в открито заведение с жива музика останали шокирани,
Коментари Харесай

В разгара на лятото Крайбрежната алея потъва в гробна тишина след 23 часа

 > Илюстрация
Клиенти в намерено заведение с жива музика останали шокирани, когато към 22 часа от един бус се изсипали група служители на реда и нахлули в заведението. След къс диалог с шефа в заведението настанала гробна тишина. Униформените се разпоредили музиката не просто да бъде понижена, а да бъде спряна изцяло. Същата била обстановката и в близките заведение, които са под намерено небе,  показа свидетел на акцията. 

Останали да работят единствено закрити заведения по алеята, като полицаите обяснили, че съгласно новите разпореждания след 23 часа към този момент се глоби какъвто и да било звук, включително освен музика, само че даже и диалози на всеослушание.  

Клиентите на заведението, измежду които и хора от други градове и страни, останали като попарени, небрежно завършили с питиетата и не след дълго напуснали заведението.

Varna24.bg потърси за коментар Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в града.  

" Тези ограничения бяха взети откакто вътрешният министър Младен Маринов разписа заповед, с която всички пълномощия по контрола над нощната тишина бяха поверени на полицията, а не както преди на екип от специалисти към Национална агенция за приходите, РЗИ и Министерство на вътрешните работи. Това стана допустимо след признатите промени в Закона за отбрана от шума в околната среда, целящи ограничението на нездравословното му влияние върху хората. Полицаите имат цялостните пълномощия да преценят дали някъде е шумно или не, само че това не се прави след замерване с шумомери, а по субективна преценка на проверяващите.

Според мен тази мярка беше последна и минахме от едната прекаленост в другата. Докато преди нощните заведения взривяваха с високите си децибели летните нощи край морето, в този момент в 23 часа би трябвало да бъде спряна всякаква музика, не разрешава се даже на хората да си приказват на всеослушание между тях. Това би довело до доста отрицателни последици за туризма във Варна.

Трябва да се откри салдото и компромисният вид, знаем, че лятото откритите нощни заведения са желани от туристите, които естествено желаят да са на въздух край морето. В момента няма точни критерии, по които да се реши дали шумът в обещано заведение е в нарушаване. В лятна Варна в 23 часа да спре всеки тон, това припомня за бедствено състояние. По това време нормално хората излизаха, с цел да се забавляват. Сега могат да го вършат, само че единствено на закрито. Само на закрито може да пееш, танцуваш и се смееш на воля с другари, по този начин излиза. За мен това е прекаленост, която ще удари по туризма ", разяснява Павлин Косев. 

Както към този момент стана известно един от новите текстове в Закона планува строги забрани за каквото и да било генериране на звук в интервала от 23 ч. 8 ч., както и от 14 ч. до 16 ч. всеки ден.

Изключение са териториите на железопътни гари, автогари, аерогари, морски гари и при потреблението на системи за предизвестие и обявяване на популацията при бедствия. По предложение на Движение за права и свободи към изключенията бяха добавени и религиозните храмове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР