> ИлюстрацияКандидатстването стартира на 14 май тази година и приключи

...
> ИлюстрацияКандидатстването стартира на 14 май тази година и приключи
Коментари Харесай

Траурни агенции сред варненските фирми, одобрени за безвъзмездна финансова помощ заради пандемията

 > Илюстрация
Кандидатстването започва на 14 май тази година и завърши месец по-късно. Финансирането е обезпечено от Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020г. Подадените общо 27 619 планови оферти за цялата страна се правят оценка поетапно.

75 от локалните компании, които ще бъдат подкрепени по процедурата, са със седалище във Варна, останалите са от общините Аврен, Суворово, Белослав, Долни чифлик и Аксаково. 53-ма от бенефициентите ще получат оптимално допустимото финансиране от 10 000 лева Сред варненските микро и дребни предприятия, които все още попадат в листата на утвърдените, са туристически организации, козметични салони, сладкарски цехове, образователни центрове, превозвачи, хранителни магазини, сватбени и траурни организации, счетоводни адвокатски фирми.

С право на безплатна финансова помощ по процедурата са предприятия с личен състав до 50 души, които са записали най-малко 20% спад в своя оборот за април 2020г. по отношение на средномесечния за 2019г. Минималният размер на финансиране за един план е 3000 лева, а оптималният - до 10 000 лева Със средствата бизнесът ще може да покрие най-неотложните си потребности за наем, консумативи, първични материали, заплати и други оборотни средства, допълниха от Областния информативен център-Варна.

За помощта аплайваха компании, регистрирани преди 01.07.2019г., които правят активност във всички стопански браншове, като се изключи попадащите в обсега на Програмата за развиване на селските региони.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР