> Илюстрацияинициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението

...
> Илюстрацияинициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението
Коментари Харесай

Стотици лекари се вдигат на бунт срещу доц. Мангъров

 > Илюстрацияинициирана от доктор Сибила Маринова - шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " - Велико Търново.

" От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК, написа доктор Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС. По нейни думи с изявленията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на заболяването. Тя го упреква и чеоткрито приканва обществото да не съблюдава закона и разпоредбите.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и сподели, че инфектираните и хоспитализациите нарастват, тъй като цената на пътеката е станала 1200 лева, с което директно упрекна сътрудниците си, че мамят и източват НЗОК, показва още доктор Маринова. Тя е безапелационна, че лекарското съсловие не би трябвало повече да толерира поведението на доцент Атанас Мангъров.

Ето го и истинския текст на писмото:

" Уважаеми сътрудници, От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК. Атанас Мангъров първо сподели, че няма заболели от ковид, след това сподели, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в защитни костюми на всички медици, дните, прекарани в лечебните заведения без да виждат околните си, жертвите, които коронавирусът взе измежду нашите сътрудници и стотиците инфектирани при осъществяване на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито прикани обществото да не съблюдава закона и разпоредбите.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и сподели, че инфектираните и хоспитализациите нарастват, тъй като цената на пътеката е станала 1200 лева, с което непосредствено упрекна сътрудниците си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не би трябвало нито секунда повече да толерира държанието на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е извънредно неколегиално, неетично и безусловно неприемливо! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР