> ИлюстрацияИдеята за създаване на проекта се поражда от необходимостта

...
> ИлюстрацияИдеята за създаване на проекта се поражда от необходимостта
Коментари Харесай

Младежи от Варна участват в интересен международен проект

 > Илюстрация
Идеята за основаване на плана се поражда от нуждата за повишение осведомеността на младежите за смисъла на междукултурната връзка и взаимното съгласие. В съпоставяне с предишното светът през днешния ден е световно обвързван и в доста случаи на младежите се постанова да изоставен нормалната си зона на комфорт и да изследват разнообразни нови страни и дестинации в границите на своето образование, работа и даже пътешестване за туризъм. Това основава нови мултикултурни среди тук-там, които обичайно са монокултурни. В тези условия, Европейският континент е изправен пред огромни провокации при поощряване на общественото включване и културното разнообразие като съществени полезности, които сплотяват държавите-членки. Building Intercultural Competences (BIC Project) е двугодишен европейски план, финансиран по стратегия " Еразъм+ “ в границите на контракт № 2019-1-BG01-KA205-062110, който има за цел да помогне на младежите да схванат смисъла на общественото включване и културното разнообразие и да изградят междукултурни пълномощия. Това би било от изгода да преодолеят евентуалните проблеми, породени от стереотипното мислене, неразбирането и игнорирането на потребностите на другите.

Партньорите в плана са от цяла Европа - Висше учебно заведение по мениджмънт - Варна (България), Международна фондация Cross Culture (Малта), Интер Алия (Гърция), Учебен център за поощряване на човешкото развиване Demostene (Италия), Асоциация за стабилно развиване SFERA - International (Северна Македония) и Асоциация Check-in (Португалия). Всяка организация в границите на консорциума работи с младежи с друг културен генезис, както и с други юношески организации на интернационално равнище. Комбинирането на опита и уменията на сътрудниците ще подсигурява основаването на новаторски принадлежности за създаване на междукултурните пълномощия на младежите.

Чрез изследване и шерване на положителни практики и новаторски способи и тактики за справяне с провокациите в мултикултурна среда за младежките организации и превъзмогване на културния потрес, стандартите, предразсъдъците и дискриминирането посредством междукултурна връзка и разговор сред младежите, планът ще предизвиква споделените европейски полезности. По плана ще се основат два интерактивни онлайн наръчника и провеждат шест локални дебата, две пилотни сесии и една подвижност на младежи. Първата пилотна сесия ще се организира напълно скоро, на 3 април 2020 година в Атина, Гърция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР