ИлюстрацияФилип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващите вещества от

ИлюстрацияФилип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващите вещества от ...

Пуснаха у дома наркодилър от Девня.

ИлюстрацияФилип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващите вещества от дома си. Той е един от шестимата привлечени към отговорност по образуваното през месец март досъдебно производство за разпространение в Девня и околните селища на марихуана, амфетамини и метамфетамини, съобщават от пресслужбата на съда.

Според Апелативната прокуратура, няма основания Филип да иска промяна на постановената мярка за неотклонение. Не са събрани доказателства, които да оборват изводите на първоинстанционния съд, че той е съпричастен с деянието и че има опасност да извърши друго престъпление.

Защитата изтъкна наличието на самопризнания и желанието на 35-годишния мъж да сключи споразумение. Основният мотив за обжалване на определената мярка е тежкото финансово състояние на семейството му след натрупани кредити, които не могат да бъдат обслужвани, ако той не работи.

Чрез видеовръзка задържаният помоли съда за по-лека мярка, за да е от полза на семейството си.

При произнасянето си съдебният състав взе под внимание събраните доказателства, изложеното от страните в съдебното заседание и процесуалното поведение на привлечения към отговорност. Апелативната инстанция е на мнение, че е отпаднала опасността Филип да се укрие или извърши престъпление. За да измени задържането под стража в домашен арест, съдът прие, че мярката за неотклонение не следва да е санкция и за семейството. Филип Ф. е трудово ангажиран, неосъждан, с постоянен адрес. Домашният арест би изпълнил целите на мерките за процесуална принуда, още повече че е съобразен с тежестта на деянието. За да осигури контрол над спазването, въззивният съд счете за целесъобразно да се използва средство за електронно наблюдение.

Определението на Варненския апелативен съд, което постановява домашен арест за Филип Ф., обвинен в държане и разпространение на наркотици, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: varna24.bg