ИлюстрацияФилип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващите вещества от

...
ИлюстрацияФилип Ф. е обвинен, че е разпространявал упойващите вещества от
Коментари Харесай

Пуснаха у дома наркодилър от Девня

 ИлюстрацияФилип Ф. е упрекнат, че е разпространявал упойващите субстанции от вкъщи си. Той е един от шестимата привлечени към отговорност по формираното през месец март досъдебно произвеждане за разпространяване в Девня и близките селища на марихуана, амфетамини и метамфетамини, оповестяват от пресслужбата на съда.

Според Апелативната прокуратура, няма учредения Филип да желае смяна на постановената мярка за неотклонение. Не са събрани доказателства, които да оборват изводите на първоинстанционния съд, че той е съпричастен с действието и че има заплаха да извърши друго закононарушение.

Защитата посочи съществуването на признания и желанието на 35-годишния мъж да подписа съглашение. Основният претекст за обжалване на избраната мярка е тежкото финансово положение на фамилията му след насъбрани заеми, които не могат да бъдат обслужвани, в случай че той не работи.

Чрез видеовръзка арестуваният помоли съда за по-лека мярка, с цел да е от изгода на фамилията си.

При произнасянето си правосъдният състав взе под внимание събраните доказателства, изложеното от страните в правосъдното съвещание и процесуалното държание на привлечения към отговорност. Апелативната инстанция е на мнение, че е отпаднала заплахата Филип да се укрие или извърши закононарушение. За да промени задържането под стража в домакински арест, съдът одобри, че мярката за неотклонение не следва да е глоба и за фамилията. Филип Ф. е трудово зает, неосъждан, с непрекъснат адрес. Домашният арест би извършил задачите на ограниченията за процесуална насила, още повече че е съгласуван с тежестта на действието. За да обезпечи надзор над спазването, въззивният съд счете за оправдано да се употребява средство за електронно наблюдаване.

Определението на Варненския апелативен съд, което постановява домакински арест за Филип Ф., упрекнат в държане и разпространяване на опиати, е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР