> ИлюстрацияЕто какво сподели за медията дамата, която иска да

...
> ИлюстрацияЕто какво сподели за медията дамата, която иска да
Коментари Харесай

Варненка: Платих 1000 лв. за няколко детски пломбички, някои паднаха! Оказа се, че рекламации не се приемат

 > Илюстрация
Ето какво показа за медията дамата, която желае да даде публичност на случая, с цел да заостри внаминаието на други родители при избора им на детски стоматолог:

" В рамките на няколко месеца водихме сина ни, който е на 5 годинки, в известен стоматологичен център, който работи с деца, само че не по здравна каса. В началото всичко беше доста добре, отношение, усмивки, съумяха да предразположат детето, с цел да му " създадат " зъбките. Не инцидентно слагам " създадат " в кавички, обаче. Защото зад красивата опаковка на всичко, се оказа, че се сблъскахме с много проблеми. В рамките на няколко месеца направиха няколко зъбчета 5 или 6, а за услугата заплатих " скромната " сума от близо 1000 лева, тъй като не са по здравна каса. Не инцидентно избрахме частен кабинет, с вярата, че ще бъде обърнато по-голямо внимание на детето, което по обясними аргументи се опасява и би трябвало да бъде предразположено, като разчитах и на по-качествени материали, откакто си плащаме повече. След като първия път падна пломба, направена в кабинета, заведох детето повторно и заплатих още веднъж за слагането на пломба на същото зъбче. При втория случай, когато падна пломба, взех решение, че е редно да поправят некачествено свършената работа за тяхна сметка.

При диалог по телефона, обаче, стоматоложката ми съобщи, че не носи отговорност, тъй като дупката на зъба била огромна и по тази причина пломбата падала. Последваха упреци, че ние като родители сме виновни за положението на зъбите. Разбира се, че сме виновни. Всяка заран и вечер зъбите се мият както и денем. Но дребният очевидно е предразположен да образува кариеси. Безотговорен родител не считам, че ще заплати 1000 лева и ще търси още веднъж помощ за зъбчетата на детето, които са млечни и следва да бъдат заменени. След като сме взели ограничения не мога да приема, че сме безотговорни родители. След отхвърли да оправят за тяхна сметка зъбчето последва съвет да употребявам услугите на различен стоматолог и то по здравна каса. Заявих, че това е неточно и непрофесионално отношение, тогава ми дадоха отговор, че ще оправят зъбчето, само че повече да не стъпваме в кабинета им.

Естествено отхвърлих, чаках друга реакция на човек, държащ на името си и работата си както и на здравето на децата ", разяснява майката на дребния пациент.  

В коментар в групата, стоматоложката също изяснява, че е наранена от държанието на недоволните родители, като акцентира, че не е било елементарно да се оправят с дребния пациент, към който са показали огромно самообладание и внимание. Според нея зъбчето на детето е било в такова положение, че няма по какъв начин да се даде гаранция за това, че пломбата ще се задържи и все пак са предложили да решат казуса. 

Според дефиницията за право на претенция, всякога, когато е налице противоречие на стоката с контрактуваното, без значение дали това противоречие е намерено при първичен обзор, при монтаж на стоката или през времето, до момента в който я употребяваме, за нас поражда правото на претенция.  Единственото изискване е несъответствието да не е несъществено. 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР