> ИлюстрацияЕто и официалната информация на здравната инспекция във Варна

...
> ИлюстрацияЕто и официалната информация на здравната инспекция във Варна
Коментари Харесай

Пет смъртни случая във Варна след заразата с коронавирус в частния старчески дом Св. Георги и Дом Гергана

 > Илюстрация
Ето и формалната информация на здравната ревизия във Варна по отношение на разпространяването на подлата болест в последните три дни:

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

В единния информативен портал за COVID-19, за последните 3 денонощия, са регистрирани нови случаи на лица от област Варна, с позитивни проби за COVID-19, както следва: към 00 ч. на 1 август – 27 случая; на 2 август – 29 случая; 00 ч. на 3 август - 61 нови случая.

Общо записаните позитивни проби са 117. Положителните за COVID-19 проби, са главно на възрастни хора, настанени в частен дом за остарели хора и лица с деменция " Свети Георги “, околност Ален Мак - 93 позитивни лица, и на обслужващия личен състав – 9 позитивни лица (лекар, мед. сестри, санитари).

На всички лица от вкъщи (настанени консуматори и обслужващ персонал) е взет материал за лабораторни проучвания. Общо умряли от Дома са 4 лица.

На изключително съвещание на Областния спешен щаб е разисквана актуалната обстановка в дом " Свети Георги “ и са взети решения за основаване организация за ограничение разпространяването на болестта, уединяване на позитивните лица на два етажа в постройката, снабдяването на дома с лекарства и персонални защитни средства, ориентиране в допълнение на медицински личен състав от лечебни заведения в гр. Варна и обслужващ личен състав за непрестанно наблюдаване на позитивните и контактните лица.

Извършени са 3 инспекции на място в дома, от чиновници на РЗИ Варна, като са дадени инструкции за уединяване на позитивните лица на обособени етажи в постройката и предписани противоепидемични ограничения за стерилизация, съблюдаване на хигиена, прилагане на персонални защитни средства.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в осведомителната система доближиха 791. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 43 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 560 лица, излекувани са 179 лица.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците от Регионалната здравна ревизия за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР