> ИлюстрацияЕмил Д. не се яви лично в разпоредителното заседание,

...
> ИлюстрацияЕмил Д. не се яви лично в разпоредителното заседание,
Коментари Харесай

Съдят изчезналия Емил от Каменар, отнел със сила телефон от дете

 > Илюстрация
Емил Д. не се яви персонално в разпоредителното съвещание, каквото е условието на закона. Той е нарушил избраната му мярка за неотклонение " Подписка “ и не е бил открит на посочения от него адрес в с. Каменар, като не е уведомил надлежните органи за смяната на местоживеенето си. Ето за какво, Варненският областен съд промени мярката на подсъдимия от " Подписка “ в " Задържане под стража и го разгласи за общодържавно търсене. На извършено второ разпоредително съвещание беше показана информация, че Емил Д. е напуснал рамките на страната през октомври 2019г. през Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе Дунав мост, без да е известно местоживеенето му.

Съдът реши, че в този случай делото може да бъде прегледано в отсъствието на подсъдимия, защото това няма да попречи за откриване на обективната истина

Припомняме хронологията на обвиняването. На 14.01.2018 година във Варна 16г. момче било изпратено от майка си до магазина, намиращ се на ъгъла на ул. " Дрин " и " Д-р Пискюлиев ". Излизайки от вкъщи си, детето видяло наоколо до къщата чужд мъж, който го заговорил. Тийнейджърът не му обърнал внимание, напазарувал от магазина и тръгнал назад към дома си. Обвиняемият Емил Д. тръгнал след него. Той бил видян от момчето, което видяло че това е същият мъж, който преди този момент бил пред дома му. По пътя 30-годишният мъж още веднъж заговорил детето. Стигайки до дома си, то се пробвало бързо да затвори входната врата, само че възрастният мъж му попречил с крайник. Емил Д. изискал телефон от момчето, под предлог, че би трябвало да се обади на собствен прочут и му отправил полови подмятания. Тъй като му било отказано, обвиненият се опитал да отнеме мобилния уред със мощ, траял да насочва половите оферти към детето, което обаче съумяло да избута мъжа на открито. Емил Д. предизвестил 16-годишното момче, че ще се навърта в региона. След случая, то разказало всичко на родителите си.

Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, като плануваното наказване за него в Наказателен кодекс е " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

Емил Д. е роден във Варна, с начално обучение, неженен, неработи, осъждан неведнъж.

Деянието, в което е упрекнат е осъществено 2 месеца след изтърпяването на дейно наказване " отнемане от независимост “.

Следващото правосъдно съвещание на Варненски областен съд е планувано за 21.02.2020г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР