> Илюстрациядадените предписания на кмета на община Добрич за предприемане

...
> Илюстрациядадените предписания на кмета на община Добрич за предприемане
Коментари Харесай

РИОСВ - Варна проверява дали депото край с. Богдан все още създава грижи на добричлии

 > Илюстрациядадените наставления на кмета на община Добрич за предприемане на незабавни дейности по потушаване огнищата на тлеене на пожара.

Констатирано е, че в резултат на подхванатите дейности от община Добрич и районен съд ПБЗН - Добрич тлеенето на депото е лимитирано до сектор с приблизителна повърхност от един дка по южния склон. Посоката напразно е от юг и димните газове се насочват към Добрич. Дейностите по запръстяване на сектора не престават. В осъществяване на предписанията в РИОСВ-Варна е постъпила и стратегия от ограничения, набелязани от община град Добрич за потушаване тлеенето на депото.

За реализиране на надзор по главните индикатори, характеризиращи качеството на атмосферния въздух (КАВ) в приземния пласт на града, Мобилната автоматизирана станция (МАС) на РЛ-Варна бе позиционирана на центъра на Добрич, площад " Свобода “, за интервала 24-28.07.2020 година

При осъществената оценка на резултатите е установено:

По замърсител ФПЧ10 резултатите са под средноденонощната норма (СДН) за запазване на човешкото здраве - 50 μg/m3, като най-високата записана стойност е - 34 μg/m3.  В ранните часове на денонощията за интервали от към два часа  са регистрирани единични превишения, достигащи до 209 μg/m3  по същия индикатор.

По замърсители серен диоксид, въглероден оксид, азотен диоксид и озон данните са доста под нормите за съответния замърсител.

В законодателството по запазване на околната среда (което е напълно хармонизирано с Европейските екологични норми) няма правила за неприятни миризми.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР