> ИлюстрацияАпелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на обвиняем

...
> ИлюстрацияАпелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на обвиняем
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна остави нагъл наркодилър в ареста

 > Илюстрация
Апелативният съд във Варна удостовери първичния арест на обвинен от Добрич за държане за разпространяване на наркотични субстанции.

При полицейска интервенция против наркоразпространението в Добрич била осъществена и инспекция в жилище, населявано от Симеон Д. В жилището чиновниците на Министерство на вътрешните работи разкрили 5,43 г хероин, 3,08 г метамфетамин, 3 електронни везни, полиетиленови пликове, фолио и найлонови торбички, 2 непознати персонални карти и 7 мобилни телефона. На Симеон Д. е било повдигнато обвиняване за държане на високорисков опиат, за неговото разпространяване. От снети по делото показания излиза наяве, че очевидци са се снабдявали с упойващи субстанции от Симеон, като при липса на пари оставяли в залог персоналната си карта или телефон.

44-годишният мъж има 6 предишни присъди, за които е оправдан: за обири, увреждане на непознато имущество, нанасяне на телесна щета, владеене без позволение на муниции. Последният му допир с правораздаването е от 2017 година, когато е карал след приложимост на кокаин, само че е освободен от наказателна отговорност и му е наложена санкция.

Представителят на Апелативната прокуратура настоя пред въззивната инстанция, че само най-тежката мярка за неотклонение би поставила завършек на упоритата незаконна предприемчивост на Симеон, обвързвана с разпространяване на неразрешени субстанции на публични места. Става дума за два разнообразни типа опиати, в огромни количества, средства за дозирането им и заложени предмети по отношение на продажбата на хероин, аргументира се държавното обвиняване.

Според юриста на обвинения, липсват доказателства, от които да се направи извод, че той може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Симеон отхвърли да взе участие в производството пред Апелативния съд.

            Съдебният състав счете, че са събрани задоволително доказателства за осъщественото от обвинения противоправно действие. Те дават съображение да се одобри с висока степен на възможност, че откритите наркотични субстанции са негова благосъстоятелност, а количеството указва предопределение освен за персонална приложимост. Наличието и на други предмети затвърждава извода за съпричастността на арестувания. Втората инстанция стигна до извода, че при по-лека мярка за неотклонение Симеон може да извърши ново закононарушение, обвързвано с разпространяване на опиати. Има заплаха и да се укрие от правораздаването, поради тежестта на обвиняването и плануваното наказване.

С тези претекстове Апелативният съд удостовери определението на Добричкия областен съд и най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на обвинявания в владеене на опиати за разпространяване Симеон Д.

Определението на въззивния съд не предстои на обжалване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР