Илюстрация Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония,

...
Илюстрация Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония,
Коментари Харесай

Продукти за семейството, създадени от децата

Илюстрация
Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

Увеличаване

Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

[Mastercard] Смаляване
Съвременните деца се допират до парите и технологиите доста по-рано, в сравнение с поколенията преди тях. Родени с телефон в ръка, те към този момент знаят, че парите не съществуват само под формата на монетите в техния джоб. Съзнават, че имат достъп до тях по доста и разнообразни способи, и това им дава мощ. Но точно ние, възрастните, сме тези, които би трябвало да ги научим по какъв начин да ръководят мъдро тази мощ. Защото финансовата просветеност през XXI век не значи единствено да научим децата си да пресмятат мъдро, да изчакат рестото си в магазина, да икономисват и вероятно да наблюдават защо са изхарчили джобните си.

" Важно е да разкриваме на децата опциите на технологиите, само че и да ги подготвим по какъв начин да ги употребяват вярно и безвредно. В Mastercard сътворяваме технологии, които са в крайник с цифровото детство, с което се сблъскваме в последните години. Тези технологии имат за цел да обезпечат на родителите инструмент за надзор, който да им даде успокоение и видимост когато и да е, за това по какъв начин децата им ръководят парите си на процедура. Смятам, че за рационализиране на детската финансова просветеност в действителност се изискват доста по-малко " образование " и доста повече " ангажираност ", Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инструментите

Проучванията на пазара демонстрират, че през последните години независимото прилагане на дебитна карта от деца и младежи нараства. Улесняващи контрола и следенето на детските финанси, тези банкови артикули дават успокоение и възпитават отговорност и финансова просветеност у децата.

Друг образец е първата у нас платформа за онлайн пазаруване на купони за стол в българските учебни заведения. Тя позволява един извънредно наболял административен проблем, като разрешава на фамилиите елементарно да ръководят процеса, финансите си и не на последно място – времето си.
жMastercard е и водач в основаването на детски карти за разнообразни възрастови сегменти – деца, младежи и студенти, които покриват както всички банки на пазара, по този начин и постоянно срещани провокации измежду съответната възрастова група. Два изключителни образеца в това отношение са първата Mastercard карта, която може да се употребява и като студентска брошура, както и младежката ISIC Mastercard, с която младежите употребяват отстъпки и привилегии в разнообразни културни институции и търговски обекти.

Сътрудничеството на Mastercard с банките от своя страна предлага разнообразни благоприятни условия за дебитни карти за деца и младежи, които улесняват ръководството на джобните им пари. Услугите обезпечават атрактивни функционалности и на двете възрастови групи като: цифрова карта, извършване на покупки в интернет, комфортни приложения за мобилно банкиране и специфични спестовни сметки и аксесоари. Опцията за микрокарта (чип) или карта-стикерът (с вграден чип) може да се употребява като гривна, ключодържател или да се залепи на желано комфортно място. Всичко това прави потреблението на банковите артикули още по-лесно и комфортно за децата и в това време обезпечава спомагателна сигурност за родителите.

Как ангажираме децата?

Колкото по-близък е един артикул до всекидневието на детето и неговите ползи, толкоз по-лесно може да го ангажираш с него. Колкото повече го ангажираш с него, толкоз по-лесно е да го накараш да показа. А когато продуктът е основан от тях, ангажираността на децата доближава до границите на невъзможното. Mastercard въвлича децата да вземат участие в основаването им – от дизайна с техни илюстрации и хрумвания до функционалностите, услугите с добавена стойност и даже рекламата. Като част от обществения план The Code на Dentsu Aegis Network - България, който приготвя младежите за опциите на цифровата стопанска система, възпитаници от 5 български учебни заведения работиха по основаването на същинска маркетинг акция за артикул на Mastercard, създаден и препоръчан от тях и за техните връстници.

" Стараем се да сътворяваме технологии и поддържаме начинания, които оказват помощ за развиването на децата. Защото огромна част от тях за жалост не получават практическа изгода от образованието си. В построяването на финансова просвета приложението на знанията на процедура е от изключително значение и освен родителите, само че и институциите и корпоративният свят би трябвало да наблегнат на това. Вярвам, че това ще развие и доста други умения у тях като оптимизация, предприемачество и почитание към парите ", добави още Ваня Манова.

Този метод разрешава финансовата просветеност незабелязано да стане част от цифровото всекидневие на детето. Задължението на Mastercard е да ги " ангажира " с това. За родителите остава само да научат детето си да управлява силата, с която се е сдобило.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР