Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване За втора година Sofia Game Night ще
Коментари Харесай

Game Over. Start Again?

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
За втора година Sofia Game Night ще разшири визиите за гейминг и мястото на видеоигрите в днешната просвета. А колкото повече се потапяте в програмата, толкоз повече оставате с чувството, че те са към този момент пълностоен метод да си разбираем света в близост.

Събитието стартира на 2 ноември в " Гьоте Институт " с пътуваща галерия на пробни компютърни игри от осем страни, като всяка е основана в самобитен джем сешън - в разнообразни градове, разработчиците се събират и на място построяват концепциите. Всяка игра е малко или доста обвързана с политически и местни тематики. Мексиканската Circled изследва казуса със страха от уединяване в обществото, Make it Rain е рецензия върху корупцията в Тайланд, а направената в Съединени американски щати Struggling Dreams слага участника паралелно с търсещи заслон бежанци.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво се случва на този фронт у нас? От 18 до 22 ч. на същото място над 30 български компании ще показват свои игри и по този начин ще срещнат публиката с това, което вълнува българската гейм промишленост сега. Ако желаете да усетите повече от духа й, може да се насочите към бар " Стърлинг 2 ", където от 16 до 22 ч. ще има проява на играта Who Shot the Sheriff?, основана в уестърн естетиката от XIX век.

Домакини на част от събитията ще бъдат градските коуъркинг пространства. В move.bg гимназистите от 19 СУ " Елин Пелин " ще покажат отдадена на българската история игра. В КО-ОП интерактивна галерия ще срещне художници и живеещи в България бежанци, а премиера ще направи бордовата игра Decktators, която ви слага в позицията на деспот и по този начин среща участващите с другите тактики на принуда. В cosmos coworking camp ще има презентация на разнообразни планове, свързани с виртуалната действителност.

В програмата са включени и няколко събития за деца: в SofiaLab ще има презентация на разнообразни игри, от аналогови до добавена действителност.

Програмата на Sofia Game Night обгръща над 40 събития тази година. Събитието се провежда от " Гьоте-Институт България " и организацията за електронни спортове ESL. Цялата стратегия е онлайн на goethe.de.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР