Илюстрация Увеличаване Смаляване За всеки от нас днес е важно

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване За всеки от нас днес е важно
Коментари Харесай

Децата учат чрез правене и забавление

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
За всеки от нас през днешния ден е значимо да помогнем на децата си в виновния и осведомен избор на специалност. Има редица проучвания, които сочат огромния брой неработещи и неучещи младежи, както и такива, които дават насоки по какъв начин обществото да преодолее този проблем. Голяма част от провокациите са свързани с това по какъв начин да подготвим днешните деца за специалности, които към момента не съществуват, по какъв начин да изберем подобаващото обучение, по какъв начин да събудим и задържим интереса им към естествените науки и технологиите, по какъв начин ученето да бъде забавно и занимателно.
Новите технологии и неофициалното обучение разрешават да се откажем от унификацията и водещо в процеса на учене да бъде прекарването и удовлетворението от постигането на резултати. Тези основни фактори за децата сред 7 и 14 година са в основата на интерактивния детски център за просвета и технологии TechnoMagicLand, основан от софтуерната компания " ТехноЛогика ". Неговата цел е да възпламени интереса към технологиите и естествените науки като ги прави налични, вълнуващи и разбираеми за подрастващите.

На територията за любопитковци посредством игри и надпревари децата се потапят в магията на откривателството, опитват и учат посредством прекарване. Експозицията, която непрекъснато се обновява, включва над 40 интерактивни експоната от региона на математиката, физиката, информатиката и разрастващите се нови 3D технологии. Всеки от тях има указания за работа, пояснение на следения развой или събитие и информация къде се срещат във всекидневието. На разположение са и ТехноМаговете, които могат да оказват помощ при осъществяването на опитите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От откриването през 2018 година над 14 хиляди подрастващи и техните родители са претърпели дружно страстта от визитата в TechnoMagicLand.

Иновативният детайл на TechnoMagicLand е особено основаната осведомителна система, която регистрира и прави оценка резултатите на посетителите и прибавя спортен темперамент. Геймификацията разпалва вродената пристрастеност на децата към конкуренция и развива естествения им блян към изпробване и опознаване на света. С постигането на избран брой точки подрастващите получават статут на " Търсач ", " Откривател " или " Магьосник ". Според легендата на центъра, роботът TML-1, който е делегат на Галактическия съюз, чака точно първите 99 магьосници. Техните достижения ще са знак, че земляните са задоволително умни и развити, с цел да черпят познания и мъдрост от Съюза.

Освен интерактивните пробни станции част от приключението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от разнообразни области на науката, които се организират по график.
Разпалената искра на интереса към STEM може да се трансформира в пламък с курсовете на центъра, които са в областите: инженерство за деца и юноши, програмиране на игри, конструиране на коли и други През образователната година те се организират интензивно събота и неделя или вечер през седмицата.

TechnoMagicLand предлага специфични условия и разновидности за проведени групови визити. Провеждането на часове от образователната стратегия и извънкласни занимания в центъра към този момент е процедура на редица учебни заведения. Компаниите също се възползват от опциите за корпоративни събития за деца и чиновници.

София Тех Парк, постройка " Експериментариум ", ет.2, бул. " Цариградско шосе " 111 Б
www.technomagicland.com
[email protected]
0889 805 995
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР