Илюстрация Увеличаване Смаляване В част от държавите по света здравните

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване В част от държавите по света здравните
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Кирил Ананиев

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
В част от страните по света здравните министри почтено заемат своето място отпред на препоръките и щабовете, които се борят с COVID-19. В България това, че Кирил Ананиев няма да бъде лицето на борбата, стана ясно още в първия миг, в който различен, а не той оглави оперативния щаб за ковид. На Ананиев беше оставена достойнството да издава заповеди по рекомендация на щаба и държавното управление.

Препоръките бяха такива, а гласът на министъра се чуваше толкоз, че още от първата заповед за затварянето на всички търговски обекти на Ананиев му се наложи да пуска ремонти. Имаше трагикомични заповеди, като да вземем за пример тази, с която министърът за няколко часа затвори границата с Турция с все тировете. Имаше и тъжни моменти, в които щабът приказва, че няма да отваря детските градини, до момента в който в това време министърът написа заповед с противоположен знак. Последната корекция е от тази седмица, в която единствено за една нощ след обжалване от група юристи министърът си поправи заповедта за карантините и наложителната хоспитализация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики И като извънредно министърът съобщи пред Българска национална телевизия, че изрично не е изпуснал контрола в заповедите си и че не се усеща преместен от щаба. А кой тогава изпусна контрола и стана за смях?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР