Илюстрация Увеличаване Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Смаляване Още по
Коментари Харесай

Кой на кого показа среден пръст

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Хибридни земетресения в обединението

Апетитите на националистите във властта се оказват доста по-големи от упованията на ГЕРБ
16 фев 2018
Софийски градски съд: завръщане в предишното

Съдийската гилдия на новия Висш правосъден съвет ще организира първия си основен избор
16 фев 2018
Пазарните мускули на MultiSport

За две години и половина " Бенефит системс България " стигна до 50 хиляди клиенти, на които предлага достъп до над 600 зали
16 фев 2018
Масово оживление

Обемите в търговията със спортни артикули и възходящият брой надпревари за фенове са знак, че българите спортуват повече
16 фев 2018
Икономика в зелено

Брутният вътрешен продукт пораства с 3.6% през последното тримесечие на 2017 година Почти всички знаци са нагоре, само че за бурно развиване са нужни повече вложения
16 фев 2018
Демонстрацията BiT

Четири аргумента за какво малкия екран беше купена, с цел да бъде заглъхнал един самостоятелен от властта глас
15 фев 2018 Темата от корицата този брой е за същинския спорт - друг от олимпиадата, а за стотиците хиляди хора, които се събират да играят всяка седмица футбол на някое от многото стадиони в огромните градове, вървят на фитнес, йога, или пилатес, тичат... Една от положителните вести е, че всеобщият спорт през годините става все по-популярен и това не се дължи на някаква държавна политика, а е композиция от желанието на хората и популяризирането на платформи, които разрешават с една карта да се посещават доста места. Добрата вест в тази ситуация е най-много за хората и самите платформи. Лошата е за притежателите на фитнес зали и други места за спортуване, които стават все по-зависими от тези системи за заплащане и изискванията, които могат да им бъдат налагани.

Случващото се с всеобщия спорт е забавно и в доста връзки хубаво, само че в цялостен контрастност с няколко събития от обществения живот последната седмица. Средният пръст, който програмният шеф на БНТ1 Емил Кошлуков сподели в ефира на малкия екран, разсъни нови прояви на неодобрение против него. Неговата изява обаче е единствено мотив да се покаже насъбраното през последните месеци напрежение. Ако погледнем случая изолирано, в него няма освен това от може би демонстрация на неприятен усет. Да покажеш междинен пръст може даже да бъде избор на журналиста да (по)каже нещо значимо. Проблемът обаче е, че в недопустимо доста случки от последните дни и седмици наподобяват като че властта навира междинния си пръст в лицето на нормалността. Лидер в това отношение в последно време е вицепремиерът Валери Симеонов, който е в мощна серия - един ден желае експулсиране на евродепутат, а на идващия упорства да не се излъчва филм за " възродителния " развой. Набрал скорост, той даже сътвори и подозрения за стабилността на държавното управление.

В категорията " междинен пръст " е и новината за промяната на собствеността на дребния тв канал BiT и по-точно какво се случи след нея. По всичко наподобява, че задачата на договорката е да се заглуши един от все по-малкото острови на независимост в българските медии и да се управляват от ден на ден гласове.

Евентуалното избиране на Светлин Михайлов за началник на Софийския градски съд също може да се постави в тази рубрика. Той към този момент беше ръководител на Софийски градски съд допреди девет години и по време на ръководството му имаше няколко абсурда за корупция (вижте историята тук).

На този декор в последните данни за растежа на Брутният вътрешен продукт през последното тримесечие има добра и неприятна вест. Ръстът е над междинния за Европейски Съюз и поради качеството на политиката и институциите в България, за които приказват горните събития, това е доста сериозен триумф. В същото време стопанската система пораства минимум от другите източноевропейски страни и повода за това най-вероятно точно неприятната обществена среда. (За растежа на българската стопанска система четете тук, а за европейската - тук.)

Как да се оправи това е, несъмнено, комплициран въпрос, само че тук може да видите простата рецепта на един от най-хубавите български илюстратори - Ясен Гюзелев. " Просто всеки човек би трябвало съзнателно да прави работата си и да обича това, което прави. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР