Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг - Най-малкият зоопарк на светаИздателство

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Томас Гюнзиг - Най-малкият зоопарк на светаИздателство
Коментари Харесай

Книга: Томас Гюнзиг - "Най-малкият зоопарк на света"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Томас Гюнзиг - " Най-малкият зоопарк на света "
Издателство " Ерго "
Цена: 13 лева

Сборникът " Най-малкият зоопарк на света " е първата среща на българския четец с Томас Гюнзиг, оценен във френскоезичния свят за уравновесеното си, само че хапливо и черно възприятие за комизъм.

Популярният белгийски публицист, драматург, сценарист и радиоводещ стъпва на литературната сцена при започване на 90-те години, а преведените от Наташа Колевска-Куртева истории ни пращат сред предишното и сегашното му – сборникът излиза в Белгия и Франция през 2006 година На моменти имате чувство, че не го четете, а го чувате по какъв начин споделя историите си, които с причудливостта си основават разнообразни асоциации в реакциите на читателите – даже съпоставения с филмите на Дейвид Линч.

" Докато се обличаше, с цел да отиде на работа, не спираше да се пита какво, по дяволите, може да направи с този мъртъв жираф в градината си и преди още да се усети, изпадна в едно от тези положения на духа, които мразеше най-вече от всичко на света: самосъжаляващ се злощастник, който оплаква ориста си ", написа Гюнзиг в " Жирафът ", първия роман от сборника. Абсурдизмът и неочакваните срещи с животни са част от всяка една от историите в " Най-малкият зоопарк на света ": " Фред беше отмалял, нямаше сили да се пробва нито да схваща, нито да търси решения. Качи се назад в стаята си. Коалата беше там, полуседнала, полуизлегнала се, в някаква чудата поза върху дрешника, и се взираше в него с огромните си като десертни чинии очи. "

Книгата е част от поредицата " Модерна европейска прозаичност " на издателство " Ерго ", в която може да намерите огромно многообразие от рядко или в никакъв случай до момента превеждани на български европейски създатели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР