Илюстрация Увеличаване Смаляване Прекрасният живот на Артър Лес е най-новата

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Прекрасният живот на Артър Лес е най-новата
Коментари Харесай

Книга: "Прекрасният живот на Артър Лес"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
" Прекрасният живот на Артър Лес " е най-новата на книга на американския публицист Андрю Шон Гриър и и точно с нея той печели " Пулицър " за литература през 2018 година . Заглавието на оригинала на британски език е единствено Less и с доста комизъм, подигравка и в същото време огромна доза потиснатост наблюдава живота на един публицист тъкмо преди да навърши петдесет години. Темите за остаряването, любовта, взаимоотношенията са задоволително съществени и несъмнено имат потребност от занимателните обстановки, в които попада Артър Лес, обикаляйки света. Главният воин е поканен на сватбата на някогашния си другар и единствено и единствено с цел да не отиде, приема поканите за всевъзможни литературни срещи, изявленията и задължения по света, които другояче би пропуснал. Пътува от Мексико до Япония и книгата може да се чете и като доста любопитен и ексцентричен пътепис. Но с цел да стигнете до същинските неуместни и занимателни обстановки в нощните клубове в Берлин, в пустинята в Мароко и в християнския ритрийт център в Индия, би трябвало да потърпите малко постепенно започващия разказ и да изчетете първо неособено радостните пътешествия през Мексико и Италия. Краят на книгата идва с Япония, където на Артър Лес ще му се наложи да яде доста, доста фасул, див пелин и морска лястовица и един прекрасен непредвиден поврат в историята, когато се завръща в Сан Франциско.

Междувременно доста от скрития свят на литературата и литературните награди се разкрива на читателите, в това число и какво значи да си публицист и гей, само че останалите ти сътрудници да считат, че не пишеш задоволително правилно за тяхното общество, даже да ти дадат прозвището " неприятен гей ".
Произведенията на създателя Андрю Шон Гриър са оповестени в Esquire, The Paris Review, The New Yorker и други На български към този момент е излизал бестселърът " Изповедите на Макс Тиволи " (2004 година От издателство " Обсидиан " ). Романът " Прекрасният живот на Артър Лес " излезе в България в края на юни от издателство " Колибри ", а преводът от британски език е на Паулина Мичева.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики цена: 18 лева
Издателство: " Колибри "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР