Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: ВицеПървият

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: ВицеПървият
Коментари Харесай

Кино: "Бомба със закъснител"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " Вице " Първият формален #MeToo филм (Bombshell) е провокативно занимателен, без това да накърнява идеята му. По действителния случай с уволнението за полов тормоз на Роджър Ейлс (Roger Ailes), всемогъщият Съд на Европейските общности на кабелната мрежа Fox News. Времето е 2015–2016 година, Тръмп е единствено претендент за президент, само че участва с архивни фрагменти и роля в сюжета.

Историята е разказана през три дами, три разновидността на отношение и реакция към централния проблем в друга възраст. И трите актриси са превъзходни. Никол Кидман е водещата на утринно шоу Гретхен Карлсон (Gretchen Carlson), познала натиска като млада, в този момент унизена поради възрастта й. Заведеното персонално дело против Ейлс (добродушно злокобен Джон Литгоу) е възмездието. Въпросът е ще се осмели ли друга да я последва.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Централната нишка е на Чарлийз Терон като Мегън Кели (Megyn Kelly), звездната водеща на канала. Тя модерира дебата сред републиканските претенденти, слага Тръмп натясно с въпрос за отношението му към дамите. Той я залива с персонални обиди в туитър, това рефлектира горчиво в фамилията й. Проговарянето на Кели е решаващо за сриването на фена на женски крайници и сексуслугите от " преданост ". Но тя има и най-вече какво да губи.

Механизмът на подчинението, срамът и изгарящото безмълвие след това се случват през Марго Роби, сборен облик на девойките, минали " програмата за израстване " на Ейлс. Нейната драма е изгаряща и нагледна, не оставя равнодушни. Изборът е сред упоритостта и достолепието.

Сценарият (Чарлз Рандолф, с " Оскар " за The Big Short) е реформаторски, с непосредствено превръщане към фена. Гид е персонажът на Терон, камерата я следва по етажите на консервативната крепост, лостовете на властта и механизмите на бъдещия тормоз лъсват. От ежедневната му фриволност до човешките провали най-после.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР