Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Комарджии

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 4 от 5Още от същото: Комарджии
Коментари Харесай

Кино: "Принцесата на покера"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 4 от 5
Още от същото: " Комарджии " (Rounders)
Драмата още веднъж е с фигура от живота, както беше в " Социалната мрежа " (2010) и " Стив Джобс " (2015), само че в този момент (Molly‘s Game) има и престъпни нюанси. Соркин стъпва върху биографичната книга от 2014 година на Моли Блум – тръгнала от нищото красива съдържателка на незаконни покер игри с високи залози, през чиито салони минават Ди Каприо, Бен Афлек и Тоби Магуайър, само че и съветската мафия, смесена с цвета на Уолстрийт.

Соркин, майсторът на интелигентния скоростен разговор (сериалът " Нюзрум " ), обича да " потъва " в главите на героите си, да натрупа морални свидетелства " за и срещу " правотата им. Отново го интересува мощният темперамент, захласнат от концепцията за съвършенство, в среда на смъртоносна конкуренция. Новото е, че този път това е жена. Джесика Частейн е с вътрешната мощ на героинята си и е незаменима в ролята на Моли Блум.

Тя води описа в непрекъснат глас зад кадър, със скокове във времето. След задържането от ФБР и правосъдния развой, в който й оказва помощ съчувстващ юрист (Идрис Елба), се връщаме назад в детството, момичешките години и основаването на покер империята. Режисурата на Соркин е подчинена на думите. От това спектакълът печели. Диалозите градят характерите пред очите ни. Случките са за илюстрация и съспенс, кулминационните точки са във неочакваните разкриващи монолози, в които Арън Соркин няма еднакъв в днешното кино.

Филмът му е за умеенето да управляваш шанса си за правото на неуспех, с цел да успееш най-после. Понякога, като в покера, ориста ти виси от една обърната карта. Или на едно замръзнало борово стръкче надолу по пистата, което може да отключи ските ти. Да преобърне целия ти моделиран към съвършенство (разбирай олимпийско злато) живот в сянката на могъщ татко психиатър (Кевин Костнър). Урокът на Моли е, че може да загубиш всичко, само че отново да " прибереш пода ", запазвайки човешката си целокупност. Дори в среда на властни мъже, искащи да те подчинят. Дори с този татко, към който можеш да намериш финално път. И това да е същинският ти
залог в играта на живота.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР