Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Оценка: 3 и ½ от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Играч първи, приготви се"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Оценка: 3 и ½ от 5Още от същото: " Специален отчет " Авторът на едноименната книга – игра (Ready Player One, 2011) Ърнест Клайн самичък е седял с подпора пред тв приемника, роден е през 1972.

Вероятно с Atari 2600, която е уверено вплетена в развръзката. А може и просто Packman. После е странстващ стихотворец и сценарист с най-известен филм Fanboys (2008), разказващ за група другари, върли почитатели на Star Wars, тръгнали през Америка към ранчото на Лукас, с цел да откраднат от монтажната му маса още незавършения " Епизод І " и да бъдат първите, които са го видели. " Играч първи, подготви се " също идеализира чистото фенство и попкултурните знаци на 80-те, измежду които е и самият Спилбърг. Късмет за Клайн е, че тъкмо създателят на " Близки срещи " и " Индиана Джоунс " е визуализирал концепциите му.

Противопоставени са геймърската и корпоративната просвета, свободата да фантазираш – против прагматичната подреденост. Действието е в 2045 година, действителният свят е пренаселена бедност, хората живеят във виртуалния. Там господства симулацията " Оазис ", дело на уединен талант (Марк Райлънс). Който управлява нея, управлява и действителните животи на хората. В " Оазис " 17-годишният сирак от бедняшкото гето Уейн (Тай Шеридан) е рицарят на положителното Парсивал, а момичето с белег Саманта (Оливия Кук) е с името и бойните умения на Артемида. Първо се влюбват аватарите, след това и носителите им. Аватарите също първи вземат решение борбата за бъдещето на човечеството. Индивидуалните бунтари против " хората с номера ", водени от корпоративен изверг и злобар по природа (Бен Менделсон).

Печатът на Спилбърг е в засмукването на фена в играта. В прокрадналите се секрети сълзи от неизбежния успех на положителното и любовта най-после. На мястото на героите сме, включени в страстта на геймъра. Аватарската част е подготвена за златната антология на Спилбърг, паралелно с търкалящото се каменно кълбо от първия " Индиана Джоунс ". Ставащото в действителността е по-конвенционално и към този момент виждано. Но кой ще каже коя действителност е същинската?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР