Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата ВАС отмени решението на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата ВАС отмени решението на
Коментари Харесай

Летни битки за зимния туризъм

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Върховен административен съд анулира решението на държавното управление за Пирин

Изграждането на втора кабинка и водохващания няма по какъв начин да стане без екологична оценка
30 юли 2018
Валери Симеонов се хвали със омекотен звук на ЮНЕСКО за Пирин

Буркина Фасо, Зимбабве, Танзания, Ангола и още 7 страни откликнали на лобистката акция на вицепремиера в Бахрейн, само че рекомендациите се резервират
29 юни 2018 Липсата на екологична оценка и на оценка за въздействието върху околната среда бяха част от причините, с които тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) спря измененията на държавното управление в проекта за ръководство на парк Пирин по искане на две екоорганизации.

Един от първите, съобщили за развиването на проблема, беше икономистът и бранител на концесионера на ски зоната в Банско Владимир Каролев, който написа в профила си във фейсбук с подигравка: " Върховен административен съд през днешния ден е бутнал решението на Министерски съвет за Пирин от декември и не разрешава всякакво ново строителство във всички български паркове. Честит монопол на Банско, Боровец и Пампорово за безконечни времена. Рила, Витоша и Стара планина - гробници вечно. Уникални закони, неповторима страна, неповторим съд, неповторим туризъм. "

В утринния блок на Нова тв ден по-късно той изригна против природозащитника Петко Ковачев, че " в този момент най-малко се вижда кой жали ", и добави с шумна убеденост, че " на петчленка на Върховен административен съд това решение ще падне ", визирайки възможното обжалване. Макар държавното управление, от което зависи тази крачка, към момента да не се е произнесло и, с изключение на вицепремиера Валери Симеонов различен член на кабинета да не е коментирал развиването на делото, в. " Труд " бойко и предреволюционно разгласи, че " процедурната борба за зимния туризъм продължава ".

И акцентира в последваща обява на персоналните нападки против ръководителя на състава, постановил решението - Соня Янкулова. В. " 24 часа " резервира дипломатично отдалеченост, само че пък още в понеделник, като че ли предугаждайки възобновяването на разногласията, способства за подтекста с цяла страница за 44-те лифта в австрийския курорт Шладминг, където беше обещано началото на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Преди месец.

Очаквано, най-тежко новината за решението на Върховен административен съд одобри Валери Симеонов, който беше един от моторите на позицията на кабинета и към този момент разгласи, че идната сряда ще се бори да убеди държавното управление да апелира. Попитан от в. " Сега " какво ще направи, в случай че и петчленката на съда удостовери решението, той разказа в елементи: " Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР