Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Цачева проверява Агенцията по

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Цачева проверява Агенцията по
Коментари Харесай

Изчезването на регистъра - System Error

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Цачева ревизира Агенцията по вписванията, Борисов загатна за уволняване

Не съм удовлетворен от шефката на Търговския указател, ще изчакаме още 4-5 дни и ще създадем промени, съобщи министър председателят
16 авг 2018
Проблемът с Търговския указател, или когато л@йното удари вентилатора

При неналичието на съответна информация можем единствено да спекулираме за аргументите за краха, само че има логичност в догатката за тенденциозен бойкот
15 авг 2018 Трудно може да се измисли държавен неуспех, който да блокира толкоз съществено работата на десетки хиляди български компании, колкото прекъсването на Търговския указател. Промени във фирмени регистрации, издаване на удостоверения, нужни за подписване на контракти, заеми против залог на собствеността, в някои случаи внасяне и изтегляне на пари във/от фирмени сметки Всичко това е блокирано към този момент една седмица.

Причините може да са единствено две - незаконна немарливост или злоумишлен бойкот. При работещи институции отговорът на въпроса кое от двете аргументи изгубването на регистъра щеше да пристигна от прокуратурата и службите. При здрава страна, естествена политическа система и хора с достолепие и чест в ръководството отговорността щеше да бъде поета с оставки на приблизително и високо равнище в администрацията.

Вината в тази ситуация евентуално има " Лирекс " компанията, която е наета от страната през последните осем години да поддържа Търговския указател. Фактът, че тя позволи толкоз сериозен неуспех и толкоз дълго време данните не съумяват да бъдат възобновени, е скандална демонстрация на непрофесионализъм. Притеснителното е, че същата компания поддържа и други значими за работата на страната системи като ЕСГРАОН. Още по-притеснително е, че същата компания поддържа софтуера на АЕЦ " Козлодуй " - въпреки всичко с изгубването на Търговския указател стопанската система загуби доста пари, само че с атомната централа проблемите могат да бъдат много по-неприятни.

Вината може и да е на " Лирекс ", само че отговорността надалеч не е единствено нейна. Когато една държавна институция наема частна компания да извърши някаква активност, това не трансферира цялата отговорност за работата върху компанията. Много хора по веригата на държавната администрация и политическото управление очевидно не са си свършили работата добре. И в случай че няма наказани/обвинени/осъдени, идната сходна рецесия ще бъде доста по-близо. А в случай че след уволненията няма промени, систематичната неточност ще стане по-голяма и доста по-опасна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР