Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата София гледа кино По-интересните

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата София гледа кино По-интересните
Коментари Харесай

Кино: "Проектът Флорида"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
София гледа кино

По-интересните заглавия и значимите посетители на " София филм фест 22 "
9 мар 2018 Оценка: 3 и 1/2
Още от същото: " Крадци на колела " Моментна класика, измежду 5-те най-харесвани заглавия за 2017 година в елементите за критически отзиви. Това, че създателят Шон Бейкър идва в България да го показа персонално, демонстрира актуалността на селекцията на " София филм фест ".

Бейкър се рови в животите на хора, чиито истории още не са разказвани, нормално от обществените околности на Америка. Но те са си там, оттатък фасадата на наложителното благополучие, страдащи и мечтаещи. Предишният му Tangerine (2015), за другарството на две транссексуални проститутки в Холивуд, беше сниман с три телефона. Този (The Florida Project) е на естетска 35 мм широкоекранна лента, само че има същата сурова сила и атмосфера на деликатност към отритнатите, не икономисва нищо от истината.

Историята е на шестгодишната Мууни (Бруклин Принс) и напълно младата й майка Хейли (Бриа Винайте), за тяхното справяне с живота в на ниска цена (но не и за Хейли) мотел до " най-щастливото място в света " – Дисниленд, Флорида. Мууни е инициаторката на детските бели с приятелчетата си Скуути и Дженси и тя като майка си не търпи престижите. Бунтарски татуираната Хейли се държи с детето като с по-малък сподвижник в общата орис. Нейната грижа е седмичният наем, събиран от строгия, само че сензитивен шеф на мотела (Уилям Дефо, неслучайно номиниран за " Оскар " ). Първо е неуспяла стриптийзьорка (защото отхвърля услугите в задната стаичка), след това почва да приема " посетители ", до момента в който Мууни е под ключ в банята.

Двете могат да нямат доста неща, само че измежду тях не са свободният дух и достолепието. И главното - вярата. Тя е оставена за последния кадър, сниман скрито от управата на Дисниленд с телефон. Бейкър е внимателен в детайлите, на повърхността филмът е гръмък, пъстър, с живец и комизъм, само че безнадеждността на огромната картина е ясна. Дори шефът със сърце не може да промени начертаната орис на симпатичния тим от майка и щерка. Една безмълвна цигара на Дефо против нощните светлини споделя всичко.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР