Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Сезонът на ледовете Безалкохолни

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Сезонът на ледовете Безалкохолни
Коментари Харесай

Ближи си сладоледа

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Сезонът на ледовете

Безалкохолни освежаващи летни питиета, които ще намерите в София
22 юни 2018 Gelateria Confetti
Щом стане лято, първото място, за което се сещаме, е това с домашния сладолед по предписания на италианеца Флавио Молин и неговото семейство. Затова и когато предходната година отвориха джелатерията си на ъгъла против фонтана - " пъпката ", беше огромна наслада – на подобен сладолед му приляга настрана, единствено негово си място. Зад витрината има повече от 50 усета, все някой пали любознанието и постоянно има какво да си изберете (дори и сладолед без захар – диетична ванилия, подобаващ за диабетици). От този сезон оферират и сладоледени торти, а летните им усети са минипразник.
на ъгъла на бул. " Витоша " и ул. " Парчевич " и на ул. " Граф Игнатиев " 4

Gelateria Naturale
Тук взимат сладоледа доста насериозно. Когато попитахме за усет от тази година, подобен, който до момента не е бил предлаган, продавачката със шеговит упрек подмятна: " Не сте идвали от предходната година ли? " Оказа се, че подобен е ванилията с портокалови кори, ром и стафиди. Не е неприятен, само че ни се стори някак предвидим. Любим тук е лавандулата, този с мак, мед и мляко – също. Буронската ванилия има тъкмо усета от детството, а за всеки, който желаят нещо без мляко, тук постоянно има най-малко три оферти.
ул. " Шишман " 12А

Atelier Del Gelato Baci
Осемнадесет усета, един италианец, с който " желаете ли да го извикам да се запознаете, ето го къде е ", и най-вкусният сладолед с ядки в него. Предлага се в StreetBar&Co. - класическо кафене, а неотдавна и в сладкарница Cakey Bakey. Следващият път, когато застанете на опашка пред Confetti, сетете се, че насреща, на другия ъгъл, също има сладолед, прекрасен освен това. Затова и лятото е изваден на показ в количка (като по филмите) и на самия бул..
бул. " Витоша " 44 и на ул. " Шипка " 5

Afreddo
Едни от ветераните в листата, поради което тук постоянно се вие опашка. Това е индикатор за неизменност в качеството и усета, само че е и гаранция за обслужване небрежно и за минути, в които усещаш, че продавачът зад щанда потропва с крайник в очакване да спреш с чуденето. А то не е поради нещо друго, а просто тъй като човек желае от всичко и изборът е сложен. Освен главните усети, които са като по учебник, обичани тук са ни и лимоновият къс и крем карамелът, които човек може хапне умерено на масите начело.
бул. " Витоша " 12

" Аркобалено "
Това беше изненадата на 2017 година. Тогава на мястото ни докара другар със общоприетата имитация " тук вършат най-хубавия сладолед в София ". Беше в края на есента и съжалихме, че чак в този момент сме се срещнали, тъй като сладоледът в действителност е добър. Окей, не го вършат тук и в действителност " Акробалено " може да се откри в определени заведения и хотели, само че, първо, сладоледът е от производителите на Coppa della Maga и, второ, има двата най-освежаващи комбинирани усета, на които попаднахме – манго с маракуя и лайм и бъз. Има, несъмнено, и черен сусам, мента страчатела, лешник и плодови сорбета.
ъгъла на бул. " Витоша " и ул. " Солунска "

Savini Gelato
Едни от новаците в селекцията ни. Семпло място с минималистичен дизайн и задоволително сянка. Когато дойдохме за пръв път, още при отварянето, за сладолед се редихме на опашка и избрахме два типа – млечен шоколад и малина, които изненадаха с прелестно наличие на присъщата за шоколада компактност и със свежестта, а не сладостта на малините. Ако имате път в региона, минавайте постоянно – усетите се сменят непрекъснато, тъй като се опитва с тях всекидневно.
ул. " Сан Стефано " 9

Gelato&Latte
Най-новите в листата си вършат съвсем всичко сами – и сладоледа, и вафлените фунийки. Съставките вземат от Подбалкана и от Италия (разбира се). Целият развой е изложен на показ и може да се следи през стъклото, отделящо джелатерията от " кухнята ". Персоналът е доста привлекателен, постоянно ще ви даде лъжичка да опитате този и оня усет, преди да си изберете. Предложенията се сменят всеки ден, като има и константни – ванилията, шамфъстъкът (между другото най-добрият) и с биволското мляко. Интересни са този с усет на тъмна бира, матчата и тъмният шоколад с бергамот. Кокосът, сорбето от боровинки и страчателата са превъзходни. А, има и хубаво кафе.
ул. " Самоков " 28Б

La Bottega
Почти несъмнено е, че сте подминавали това място като вид за сладолед най-малко 100 пъти. А не би трябвало. Ресторантът предлага няколкото си усета през цялата година и те постоянно са лек и апетитен свършек на всеки обяд или вечеря тук. Още от предходната година обаче (поне тогава го открихме) може да спрете на улицата, да си вземете една топка – предлагаме ванилията със сини сливи и рикотата с маслини, и да си продължите по пътя. По думите на продавачката същото може да извършите и постоянно, когато попаднете на ресторант от веригата.
ул. " Шишман " 24

Jeff de Bruges
Макар до неотдавна да не бяхме привикнали да влизаме в сладкия магазин особено с цел да си вземем сладолед, в този момент нещата стоят по различен метод. Сладоледът тук е от машина и се предлага в два усета: с малина и маракуя (сорбета) и ванилия и шоколад.
ул. " Г.С. Раковски " 153А
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР