Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
9 ное 2018
Календар и домашно кино

Селекция от събития за седмицата
2 ное 2018 16 - 17.11
Дами кодират

Rails Girls е самодейност за свободен достъп до света на програмирането за дами и девойки на всякаква възраст. Безплатният уъркшоп продължава два дни и под управлението на специалисти в света на IT технологиите участничките ще могат да се научат да вършат свои лични приложения. Не се изисква никакъв предишен опит в програмирането.
В зала 10 на НДК, от 10:00 до 19:30 ч.

16 - 18.11
FesTEAval

Изложението за чай, което събира на едно място вносители на чай, производители и феновете на горещата напитка. Освен дегустация ще се оферират чаши и други аксесоари за чай.
В Музей " Земята и хората ", начало 10 ч.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. 17.11
Нощ на театрите

Европейската нощ на театрите ще бъде маркирана в 15 града в България с разнообразна стратегия: с изключение на постановки феновете на театралното изкуство ще могат да надникнат зад кулисите, да се срещнат с актьорите, ще има прожекции на документални филми и изложения. По случай шейсетгодишнината на артиста Владимир Пенев има събитие по сходство на японската Pecha Kucha в клуб " Ялта ". Това е " свободен диалог ", микс от шоу и другарски диалог, а непокътнатата му марка е форматът 20х20. Участниците вършат своето показване в 20 слайда, всеки от по 20 секунди. А в спектакъл " София " ще научим " Какво се случва, преди публиката да види едно зрелище ". В Театър " Възраждане " ще бъдат сложени " Великденско вино " и " Последната нощ на Фреди Меркюри ".
Пълната стратегия по време на нощта: www.theatresnight.org

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

17.11
Гравитация

Танцовият театър Gravitas е смесен с акробатика. Дуетът се извършва на специфичен Air Floor матрак, което разрешава да се проучат положенията на рухване и възобновяване. Израелският пърформанс е част от платформата на ДНК – " Мигриращото тяло " и Нощ на театрите.
В ДНК пространство за актуален танц, от 19:30 ч.

17.11
За животните с обич

В " Кондабайда " – резиденция за деца и животни в градска среда, целият ден е отдаден на животните като минипрасе, пони и птици. Децата могат да се научат да се грижат за тях и да вършат хранилки за птици. Арт ателие ще им даде опция да нарисуват овца, както я вижда въображението им. Денят минава под звуците на музикантите от " Джаз за деца ", които ще свирят обичани песни за животни, джазови пиеси и ще демонстрират екзотични принадлежности.
В " Кондабайда ", на бул. " Цар Борис III " 238, от 11 ч.

17.11
Книгите, без които не мога

Театралният и кинорежисьор Явор Гърдев ще показа без кои книги не може, сложил си е амбициозната задача да показа 35 заглавия. Инициативата е на FOX Book Café - всеки месец български създател показва определени от него заглавия и споделя за създателите, епохата и творбите.
В FOX Book Café, начало 18:30, вход свободен

18.11
Концерт на Yamato

Японските барабанисти Yamato още веднъж ще раздвижат кръвта на българската аудитория. Групата се състои от дванадесет души, които барабанят по огромния тайко тъпан, направен от 500-годишно дърво. Това е техният амулет и заветен инструмент. Изпълнителите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската просвета, само че през по-голямата част от времето през годината изнасят избухливите си представления по целия свят.
В зала 1 на НДК, от 20 ч. Билети от 45 до 80 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

18.11
Пресечен терен

Маратонът " Ракитника " и тази година впечатлява с гледка и терен: гледките са от две от най-красивите черноморски местности – Лиман и Ракитник, морска гледка за огромна част от маршрута. Разнообразните терени включват черни горски пътища, към 15% асфалтови прави, плажен пясък, катерене по скалист терен, объркващ скалист плажен терен.
Начало 8:30, детайлности на: http://www.irun.bg

18.11
Денят на хлапетата

Това е непокътнатият ден за най-малките в " Музейко ". Актьорът Даниел Ангелов ще споделя обичаните си приказки от 11 до 11:30 часа. Следва " Малък печатар " - креативна работилница с Диана Дончева. Децата ще се срещнат с печатната техника и ще изработят сами дребен постер, като употребяват характерни за активността принадлежности и разнообразни багри. Денят няма да мине и без йога за най-малките със занимателни йога асани, които наподобяват техни обичани животинки като " гледащо надолу куче ".
В " Музейко ", цялостна стратегия и билети на: www.muzeiko.bg

19.11
Смяна на местата

Концерт на британската dream pop (synthpop) група Still Corner. За записите на последния си албум Slow Air Still Corners сменят познатия фон на Лондон с Остин, Тексас. Както загатва и името, албумът придвижва слушателите в безгрижната атмосфера на безкрайния тексаски небосвод. Едни от любимците на Pitchfork ще свирят в София.
В Sofia Live Club, начало 21 ч., вход 30 лева

22.11
Докато виното е младо

Червеното вино божоле се пуска в продажба единствено шест седмици след края на гроздобера, което постоянно се пада в третия четвъртък от ноември. Събития за дегустация на божоле се случват по това време в целия свят. В София са планувани няколко дегустации, които не престават две седмици. Например вечерта на 22 ноември в заведения за хранене " Бодега " е отдадена на младото.

22.11
Към върха

Австралийският камерен оркестър и номинирания от БАФТА режисьор Дженифър Пийдън сплотяват сили, с цел да основат кино лентата Mountain. Това е героичен роман за високите върхове.
Премиера в " Дом на киното ", начало 21 ч.

ДОМАШНО КИНО

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Narcos: Mexico. Криминалният сериал с Майкъл Пеня излиза оттатък откритите телевизионни рамки – вместо четвърти сезон на Narcos той е промотиран като паралелна поредност (companion series). Сюжетът ни води в Мексико през 80-те години на ХХ век, когато трафикът на опиати и битките сред обособените кланове от ден на ден излиза от надзор. По време на фотосите художественото и действителното се смесиха, откакто през септември 2017 година член на екипа на сериала беше открит мъртъв с голям брой огнестрелни рани.
В Netflix от 16 ноември

Счетоводителят. Бен Афлек е в ролята на противообществен математик и счетоводител, който отвън постоянната си работа се оказва забъркан в съществени престъпни каузи. В функциите са още Анна Кендрик, Дж. К. Симънс ( " Камшичен удар " ), Джефри Тамбор (познат от сериалите Arrested Development и Transparent).
По HBO от 18 ноември

Сладкишите на Хиде. Първи епизод от предаването на холандския сладкар Хиде Еде Брабандер, който ще показва новаторски предписания за десерти.
Премиера на 20 ноември по 24Kitchen
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР