Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
12 окт 2018
Календар и домашно кино

Интересните събития през седмицата
5 окт 2018 19.10
Мароканско премеждие. Блогърката Ивелина Пиралкова споделя за своите шест дни в Мароко, за които е обиколила 6 града. В традицията на презентацията в " Клуба на пътешественика " е да чуете практични препоръки от преди малко завърналата се пътешественичка – къде да спите в пустинята Сахара, по какъв начин да се пазарите с уличните търговци и елементи за арабската кухня.
В " Клуб на пътешественика ", начало 19:30, вход

19-21.10
Baby Shower. На едно място са събрани производители и вносители на бебешки колички, шишета, облекла, аксесоари и други Организаторите на ревю " Бебемания " дават обещание, че стоките ще се продават с понижение особено за дните на ревюто.
В Интер експо център, начало 10 ч., вход свободен

20.10
Study UK. Британският съвет провежда ревю за образованието във Англия, представяйки няколко висши образователни заведения College London, Cardiff University, The University of Manchester, University of Bristol, University of Sheffield. Интересно е, че има и зона, наречена Life in the UK, където българи към този момент минали по този път и приключили английски университети ще описват за живота в Обединеното кралство и ще дават съответни практични препоръки за живота и ученето там.
В " София Хотел Балкан " (бивш хотел " Шератон " ), начало 11 ч., входът е свободен, само че регистрацията е наложителна на www.britishcouncil.bg

20.10
Мини тропик. След ателието за растителен терариум на Cactus Lab се чака, че участниците ще имат всичко належащо, с цел да основат лична дребна градина с тропически растения. И то такава, че да е подобаваща за дома или офиса. Арх. Биляна Лесидренска ще води уъркшопа, в който ще разкрие забавни обстоятелства за растенията и тяхното развъждане. В таксата са включени стъклени съдове, почва, декоративни камъчета, кактуси и сукуленти.
Начало 11 ч., вход 35 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

20.10
Земно притегляне. Концерт на Gravity co, които тази година се завърнаха на сцена след четиригодишно неявяване ще зарадва почитателите на качествена музика в София. Явор Захариев, Иво Чалаков, Стефан Попов и Петър Съмналиев ще излязат на сцената на City Stage.
Начало 22 ч., билети 20 и 30 лева

20-21.10
Basics Market vol. 10. Десетото издание на базара за винтидж облекла ще събере още веднъж типичен оферти за есента и зимата от тениски, дънки, палта и пуловери. Всеки клиент, купил нещо, ще взе участие в томболата на магазина за спортни обувки Foot Court. Не на последно място - особено за събитието през двата дни ще има коктейли и шоколадови мъфини.
Събота и неделя от 11 до 19 ч. в бар French 75 (ул. " Сердика " 28)

20.10
5km Blind Run. За повторно се случва събитие, което сплотява бегачите и хората със зрителни увреждания, които също биха желали да спортуват. Доброволци ще се трансфорат в лични водачи за 5 км. На уеб страницата на 5kmrun има алтернатива за регистриране в листата с доброволци. А за всеки, който би желал да покаже своята съпричастност към хората със зрителни увреждания, може да се опита да пробяга петте километра с вързани очи – за задачата на старта ще бъдат предоставени специфични ленти.
В Южния парк, начало 9 ч., записване на: www.5kmrun.bg

20-21.10
Wine o’clock. Селекция от български и задгранични виновност ще бъдат показани на тазгодишното издание на фестивала на виното в Bulgaria Mall. Освен обичайно присъстващите потвърдени производители майсторството си ще показват и няколко новосъздадени мазета. Винените усети ще могат да се добавят с забавни храни като сирената с трюфели на началник Станимир Радичев.
В Bulgaria Mall, начало 13 ч., вход свободен

21.10
Ден за най-малките. Запазеното време за децата от една до пет години в " Музейко " тази неделя е с богата стратегия: куклен спектакъл, танци, научни приказки. Преносимият куклен спектакъл ще показа приказката " Пепеляшка наопаки " (от 10:30 и 11:30 ч.). Музиката и придвижването са извънредно значими за цялостното развиване на детския организъм, ще има танци от 11, 12 и 13 ч. Разказвачът на научните приказки задава въпроси на децата и ги стимулира да осмислят закономерности и съществени научни обстоятелства на понятен за тях език. В същото време децата допират предметите, свързани със сюжета на приказката, и изследват заобикалящата ги среда (начало 11 и 13 ч.)
В " Музейко ", билети на: www.muzeiko.bg

23.10
Сипи по една ракия. Ракиеният кръжок на бар Спутник този път е с акцент върху дюлевата ракия. Загряващата напитка не върви без подобаващата храна, по тази причина и ще има петстепенна вечеря с две гроздови и три дюлеви ракии. Събитието се провежда от Rakia shop и Ракета ракия бар.
В бар Спутник, начало 19 ч. Цена 40 лева

23.10
Японска церемония. Вдъхновен от роман на Харуки Маруками японският филм " Тони Такитани " е за отчуждението. Главният воин е механически художник, който не е съумял да се осъществя заради липса на креативен гений. Животът му придобива смисъл, когато се влюбва в Ейко Конума. Проблемът на Ейко е прекомерното пристрастяване към шопинга. Прожекцията е част от японската церемония в програмата на Дни на японската просвета и фестивала Cinelibri.
В City Mark Art Center, начало 19 ч., билет 10 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

24.10
Punk’s not dead. Последната от двете прожекции на новия британски филм " Уестуд: пънкарка, икона, активистка ", отдаден на Вивиан Уестуд - стилната икона, известна още като кралицата на пънка. Режисьорка е Лорна Тъкър, прожекцията е част от фестивала Cinelibri.
В " Дом на киното ", начало 19 ч., билет 10 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

24.10
Лидер от бъдещето. На форума HR and Leadership: Management 4.0 ще има съответни насоки към мениджърите по какъв начин да привлекат точните гении благодарение на изобретателни подходи, нови технологии и изкуствен интелект. Другият акцент е върху факторите, които вършат хората щастливи на работното им място, какво трансформира водачите в водачи, както и по какъв начин се развива просвета на иновативност и предприемачество.
В Sofia Event Center, начало 9:30, детайлности на: events.economedia.bg " target= " _blank " > www.events.economedia.bg

Домашно кино

Порокът на Махоуни. Възможност да видите Филип Сеймур Хофман в една по-малко известните му основни функции. Филмът е основан на същински случай за лъжец, който краде от банката, в която работи, с цел да продължи с хазартните си увлечения. Участват още Джон Хърт и Мини Драйвър. Въпреки че филмът не е сполучлив в боксофиса по време на излизането му през 2003 година, той попада в няколко ранглисти за филм на годината. Хофман умря след свръхдоза опиати през 2014 година, a Хърт през 2017 година след дълго боледуване.
На 17 октомври по Българска национална телевизия 1 от 00:30 ч.

Първата международна война: Тунели на гибелта. Документалният филм ни връща към декември 1914 година, пет месеца след началото на Първата международна война, и наблюдава по какъв начин наподобява тя от един по-нетипичен ъгъл - филмът споделя за историята на подземните укрепления по време на войната.
На 25 октомври по Nat Geo от 21 ч.

The Chilling Adventures of Sabrina. Малката магьосница Сабрина се завръща, само че както заглавието подсказва, новият сериал за героинята ще е много по-мрачен от този, който евентуално помните от 90-те години. В основната роля е Киернан Шипка, позната най-много от сериала Mad Men, който я направи известна още като дете.
В Netflix от 26 октомври
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР