Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Календар и домашно кино
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
14 сеп 2018
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
7 сеп 2018 21, 22 и 23.09
Sounds of the Ages. Световният музикален конгрес Sounds of the Ages тази година показва и новата си платформа " Открития ". Първият концерт в нея е на новата звезда на Ирландия, " кралицата на рокабили и джазирания блус " – Имелда Мей (21.09); на идващия ден на сцената ще се качи Майк Портной и неговата група Sons of Apollo с Оркестъра на Държавната опера, а на 23 септември ще се състои международната премиера на шоуто Vivaldi Metal Project – план на италианския пианист Джузепе Йампиери, който ще показа музиката на Вивалди с метъл китари и вокали. В Пловдив, Античен спектакъл, 19:00 / 20:00 ч.

22 – 23.09
Sofia Graffiti Battle III. Един паркинг в софийския квартал " Гоце Делчев " наоколо до Южния парк ще стане по-цветен с помощта на фестивала Sofia Graffiti Battle III, пораждащ осем улични актьори да се изправят в графити борба. Два дни да я наблюдавате, да рисувате и вие и да се запознаете с главните техники при графитите и хип-хоп танците в специфични работилници. Гост на събитието е известният холандски графити актьор Puaks LoveLetters, който ще изрисува демонстрационна стена. На ул. " Химитлийски проход " зад пощенска станция 1404, от 11:00 до 21:00 ч.

до 23.09
Празници на Стария град. Музеите и галериите на Старинния Пловдив като Данчова къща, къща " Клианти ", Балабанова къща, изложба " Златю Бояджиев ", Малка базилика и доста други обекти отворят вратите си за аудитория, а улиците стават прелестно шумни с осъществявания на модерна и класическа музика, мотори от панаира на ретро коли, работилници, панаир на занаятите и доста други занимания. Цялата стратегия е на http://oldplovdiv.com>

24 – 30.09
Седмица на скандинавското кино. Осем кино заглавия от Финландия, Норвегия, Дания, Литва и Швеция, измежду които биографичен филм за известния като Том от Финландия – художникът Тоуко Лааксонен; документален филм за волейболен норвежки тим в Хамар, формиран от дами на възраст 66 - 98 г.; лента, проследяваща Бярке Ингелс в продължение на седем години, през които създателят на датската архитектурна група BIG се пробва да приключи най-големия си план до момента, и други В Дом на киното.

24 – 30.09
Международен импро фестивал. Всяка вечер тричасови комедийни шоупрограми на професионални трупи от България, Съединени американски щати, Дания, Германия, Белгия, Гърция и Румъния, осъществявания на топ импровизатори от още 13 страни в All-Star Show, съпроводени с 22 уъркшоп за характерни актьорски похвати от задграничните им първоизточници. На камерната сцена на спектакъл " Сълза и смях ". Подробна информация на www.shizi.bg>

26.09
Maximum Achievement 2.0. Майкъл Трейси е един от международните топ експерти по продажби, обучавал, управлявал и стимулирал няколко търговски сили, основател на компанията Sales Journey. Той ще изнесе собствен семинар, по време на който ще стане ясно кое е най-важното за водачите и водачеството, по какъв начин да си поставяте интелигентни цели, кои са ефикасните принадлежности за персонален мениджмънт. Подробна информация на www.webandevents.com/maximum-achievement-2>

26.09
Slingo Fest. Първото по рода си българско бебеносещо ревю, което ще събере
търсещи и предлагащи ергономични носилки и родители, любопитни да узнаят повече за бебеносенето. Лекции, уъркшопи и съвещания за по-задълбочена информация, запознаване с преимуществата на другите марки носилки, изложбени щандове. В " Сохо ", от 10:00 до 18:00 ч.

26.09
Светулки рън. Благотворително тичане в поддръжка на хората със зрителни увреждания след залез слънце. На 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото " Ариана ". Всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина. Регистрацията е от 19:00 ч., а самото тичане от 20:00 ч. Дарението е в размер на 10 лева (или повече) на място.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

26 - 29.09
Наслука – лов, лов на риба, спорт. Изложение за всички, които се интересуват от ловни и спортни оръжия, риболовни такъми, туристическа екипировка. В Интер експо център, от 10:00 до 18:00 ч.

27 и 28.09
Един безразсъден ден. Първа премиера за сезона на Народен спектакъл " Иван Вазов ". Авторът на пиесата Пиер дьо Бомарше я дефинира като комедия, само че тя е и политическа ирония, неразрешена дълго след излизането й. Сценична версия е на Михаил Петров и Анна Петрова, а функциите са поверени на Параскева Джукелова, Христо Чешмеджиев, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова, Стелиан Радев и други В Народен спектакъл, 19:00 ч.

27.09
Вадим Репин. Звучи именито – на 17 години той става най-младият притежател на огромната премия на един от най-престижните състезания " Кралица Елизабет " в Брюксел, а осъществяването му толкоз впечатлява белгийската кралица, че тя му подарява поданство. " Най-перфектният цигулар на нашето време " - Вадим Репин, открива 90-ия сезон на Софийската филхармония с Концерт за цигулка и оркестър )№1 на Шостакович и Симфония №9 " Из Новия свят " на Дворжак. В зала " България ", 19:00 ч.

27.09
" Сърцето на Андалусия ". Ако има някой, който може да пресъздаде душата и звукът на Малага, Кадис, Севиля, Кордоба, Гранада, това би трябвало да е той. Наричан Краля на фламенкото, новият Пако де Лусия и Китариста от Кордоба, Висенте Амиго е един от най-талантливите и известни реализатори на фламенко в света. В София той ще изнесе своя концерт-спектакъл " Сърцето на Андалусия ". В зала 1 на НДК, билети от мрежата на Eventim.

27.09
" Верига от думи ". В климатичната апаратура на театъра – там ще бъдете настанени, с цел да гледате пиесата на Жорди Галсеран. Чрез спектакъла, част от деветото издание на " Панаир на младите ", публиката има опцията да навлезе навътре в мястото, с цел да се потопи в неговите секрети пространства. Режисьор е Тамара Янков, с присъединяване на Тони Карабашев и Боряна Пенева. В Младежки спектакъл " Николай Бинев ", 19:00 ч.

27.09
Екзюпери. Представяне на първата книга на Антоан дьо Сент-Екзюпери - " Южна поща ", написана през 1929 година – един роман за водача от въздушната поща Жак Бернис, чиито мисли непрекъснато го теглят към Земята. Заедно с книгата ще бъде излъчен последният документален филм за създателя " Антоан дьо Сент-Екзюпери, последният романтик ". Във Френския институт, 19:00 ч., вход свободен

27.09
Първо вино. Гост-готвач в новата " Бакхус вечеря " е Яна Петкова – винен съветник, специалист, създател, търговец, дегустатор, просветник. Салата на " Първо виното " е цикория с мус от орехи и круши, бяла черница, сок от хавайско Нони, предястието е " Болонезе " от цвекло, козе сирене, доматен аспик, цвят от босилек, главното ядене – кавърма, а десертът – сладостен картоф, шоколадово моле, пекорино с шафран и пипер, несъмнено, съчетани с отлични виновност. От 19:30 ч. в демонстрационен ресторант ShowHow/ " Томеко ", цена: 50 лева За повече информация: [email protected]

28.09
Best of. Най-големите и емблематични шлагери от началото на кариерата му – Горан Брегович и неговият именит " Оркестър за сватби и погребения " ще показват своя изумителен Best of. На сцената ще излязат и българските певици Людмила и Даниела Радкови. В Пловдив, Античен спектакъл, 20:00 ч., билети: от 40 до 60 лева от мрежата на Eventim.

четвъртък, петък, събота
Move like dada. Не сте виждали София по този метод в никакъв случай – отвисоко, на мрачно и друго. Бар Dada Cultural Bar преустройват открит британски олдтаймер рейс, в който канят всеки искащ да се качи и прегледа столицата в границите на 60 минути и " да се забавлявате и в непринудена и артистична конюнктура, по нетрадиционен метод ". От 19:30, 20:45, 22:00 ч. Началната и крайната точка на обиколката са пл. " Николай Гяуров " (паркингът зад Руската църква). Билет: 20 лева на човек с включена консумация бира и вода. Записвания на [email protected]

Домашно кино
Quincy

Легендарният продуцент Куинси Джоунс е прочут освен като една от най-влиятелните фигури в поп музиката, само че и откровените си отзиви в изявленията – предходната година той назова The Beatles най-лошите музиканти, които е чувал.
Гласът зад кадър е на щерка му – известната актриса Рашида Джоунс, позната от сериалите The Office и Parks and Recreation. Тя е също по този начин сърежисьор на кино лентата, който се чака в детайли да опише за кариерата му, към този момент надминаваща шест десетилетия.
В Netflix от 21 септември.

Maniac

Един от най-чаканите сериали за годината. В основните функции са Ема Стоун и Джона Хил, чиито герои са доброволци в опит с наркотични медикаменти. Ани Лендсбърг, неудовлетворена и без цел в живота, с фиксация върху развалените връзки с майка ѝ и сестра ѝ, и Оуен Мигрим, петият наследник на богат фабрикант от Ню Йорк, цялостен живот борещ се със противоречива диагноза за шизофрения, се съгласяват да бъдат част създадено от лекар лекуване с хапче, който твърди, че може да излекува всичко. Режисьор на сериала на Netflix, акомодация на едноименния норвежки сериал от 2014 година, е Кари Фукунага прочут от първия сезон на True Detective, а сценарист е Патрик Сомервил (The Leftovers).
Премиера, Netflix, 21 септември

" Вампири: Наследството "

Сериалът е спин-оф на " Дневниците на вампирите " и " Древните ". Сюжетът споделя за идващото потомство от вещици, вампири и върколаци в учебното заведение за млади гении " Салватор ". Новата история ще продължи в 22 епизода по 45 минути.
Премиерата: 26 октомври по HBO GO.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР