Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато ключови фигури в българския футбол започнат

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Когато ключови фигури в българския футбол започнат
Коментари Харесай

Ab imo pectore*

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Когато основни фигури в българския футбол стартират да употребяват изречения на латински, ситуацията е съществено. Миналата седмица притежателите на трите огромни клуба Гриша Ганчев, Спас Русев и Кирил Домусчиев си размениха директни обвинявания, като излязоха от границата на футболната тематика.

Ганчев, който е съсобственик в " ЦСКА-София ", приказва рядко, само че като го направи, притегля задълго вниманието. В обстойно изявление за " Код спорт " по " ТВ+ " той непосредствено упрекна Домусчиев, въпреки и без да го посочва по име, че " пробива " играчи, тимове и треньори и че държи футболния съюз. " Да заповядат във футбола прокурори, ДАНС-МАНС и да видят. Те чак по Европа го знаят някакъв (Георги) Караманджуков, че се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните, а тук никой го не знае.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Премиерът на Унгария (Виктор Орбан) пристигна тук на мача (срещу " МОЛ Види " ), само че на домакинската среща не отиде. Защо? За да не му отрежат главата съдиите ", сподели Ганчев. Той призна, че в края на 90-те години е правил същото, само че е осъзнал, че това не носи никакво морално задоволство.

Ден по-късно притежателят на " Левски " Русев уточни в изявление пред " Блиц ", че " се основава едно неприятно усещане, че съдиите с техните отсъждания и решения биха могли да въздействат под някаква форма на резултата ". " В последните години сме очевидци на много фрапиращи случаи и не е обикновено почитатели на някой тим да излизат с превантивна декларация по отношение на съдийството, както се случва в България ", сподели той.

Домусчиев се включи посредством " Facebook " и отговори на двамата, като беше по-остър към Ганчев. " Изумява ме наглостта да си признава осъществени от него закононарушения, за които отминалостта е отминала. Вълкът козината си мени, само че нрава - не. Вярва ли му някой, в случай че този човек е разследван за кражба на Данък добавена стойност и акцизи?! " Лудогорец " съблюдава феърплея и е безупречен във финансово отношение. Затова не се тормозим от каквито и да е инспекции ", уточни ръководителят на КРИБ.

Русев отговори през уеб страницата на " Левски ": " Отказът да се дискутират феърплеят и съдийството демонстрира, че живеем в два паралелни свята, единият от които е съвършен, само че в който ние не живеем. " Ден по-късно изпълнителният шеф на футболния първенец Ангел Петричев съобщи, че сред Ганчев и Русев има коалиция.

Това предизвика нови думи на Ганчев, който към този момент включи на латински. Обръщението му, озаглавено Alea iacta est ( " Зарът е хвърлен " ), включи надфутболни обвинявания към Домусчиев (отново неназован поименно): " И да, в действителност - вълкът нравите си не мени, само че наглите измамници, когато им оставиш почва, стават още по-нагли! Данък добавена стойност ставката е главният и максимален доход на фиска и съм склонен, че би трябвало крепко следствие. Дано в никакъв случай каптагона и амфетите не ги таксуват с каквото и да било. " Ганчев заключи с нова латинска поговорка, гласяща " Вечна памет ", ориентирана към българския футбол.

Засега Комисията по нравственос и феърплей към БФС отхвърля да се самосезира, тъй като Ганчев, Русев и Домусчиев " не са хора във футбола, не са длъжностни лица " и могат да си кажат каквото пожелаят. Очаква се да се види дали властимащите и прокуратурата ще извърнат внимание на подмятанията за укриване на Данък добавена стойност, нагласяне на шампионата и каптагон и амфети...

*Откровено, от душа (лат.)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР