Илюстрация Увеличаване Смаляване Гласът на разума в тази разтърсваща седмица

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Гласът на разума в тази разтърсваща седмица
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Румен Радев

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Гласът на разсъдъка в тази разтърсваща седмица беше на президента Румен Радев. Встрани от прочувствено наситените злободневни тематики той предложи българският парламент да изиска " умишлено заложеният и грижливо отглеждан бюджетен остатък да се изхарчи в края на годината след публичен спор и глоба на Народното събрание ".

" Това ще бъде един доста мощен сигнал от страна и на българското държавно управление, и на българския парламент към българските жители, и вяра за демократичните процеси в страната ", сподели президентът на конгрес за неравенството и бедността, който той инициира.

Години наред е процедура бюджетният остатък в края на годината да се разпределя с решение на Министерския съвет. Понякога средствата се отпускат за планове, които наподобяват небрежно скалъпени, със противоречив резултат и само поради задачата на усвояването. В същото време бюджетът за съответната година се гласоподава от Народното събрание в края на миналата. Опозицията постоянно укорява, че приходната му част е съзнателно подценявана, с цел да се получават остатъци, които изпълнителната власт да харчи безотговорно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР